Γυαλιά, καρφιά το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κομοτηνή – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες [βίντεο]

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η ένταση που δημιουργήθηκε το μεσημέρι στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής όπου φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες.

Οι έγκλειστοι μετανάστες που βρίσκονται εδώ και καιρό στο κέντρο κράτησης -περίπου 500 άτομα, κατά τη διάρκεια του προαυλισμού τους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, να σπάνε αντικείμενα, να καίνε στρώματα και να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Στο χώρο εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν περίπου 15 αστυνομικοί όπου έδρασαν άμεσα, ενώ γρήγορα κατέφθασαν ενισχύσεις από τη γύρω περιοχή. Έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν η έκρηξη αυτή θα ερχόταν, το είχαμε προβλέψει, το είχαμε επισημάνει ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης» ανέφερε η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά και πρόσθεσε: «Τραυματίστηκαν συνάδελφοι και η σχολή καταστράφηκε».

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να σημειωθούν εκτεταμένες ζημιές στο κέντρο κράτησης μεταναστών, να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί και να συλληφθούν πενήντα μετανάστες για συμμετοχή στην εξέγερση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι δόκιμοι αστυνομικοί θα διανυκτερεύσουν εκτός Σχολής καθώς οι μετανάστες, λόγω των καταστροφών, θα μετακομίσουν στους θαλάμους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ