Τρία σενάρια για την κλίμακα του φόρου ακινήτων

Συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων και όπως προέκυψε οι εκπρόσωποι των κομμάτων της κυβέρνησης κατέληξαν σε τρία σενάρια για τη νέα κλίμακα του φόρου ακινήτων.

Και στα τρία σενάρια προβλέπεται αφορολόγητο, το οποίο θα κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Στην κυβέρνηση υπολογίζουν πως το προσδοκώμενο όφελος από τη φορολόγηση θα είναι από 700 εκατομμύρια ευρώ έως και 1 δισ..

Σε ότι αφορά τους συντελεστές ο χαμηλότερος θα είναι 0,05 ή 0,1.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία ώστε να επωφεληθεί το κράτος 125 με 150 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορέσουν να πάνε στην ενίσχυση της φορολόγησης του εισοδήματος και να λειτουργήσει ως ελαφρυντικό για το αφορολόγητο των παιδιών.

Για τα αγροτεμάχια υπάρχουν ακόμα αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να εξεταστούν, ωστόσο οι υψηλές αντικειμενικές αξίες σε αρκετές περιοχές στην Αττική και γι αυτό έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων προτάσεις για συντελεστές απομείωσης της αξίας.

Το σχέδιο για τη φορολόγηση στα ακίνητα αναμένεται να είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες αφού ακόμα μένουν ανοιχτά αρκετά μέτωπα όπως κληρονομιές και μεταβιβάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ