Ποια είναι η μυστικοπαθής κολεκτίβα καλλιτεχνών που «συχνάζει» στις παρισινές κατακόμβες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι η μυστικοπαθής κολεκτίβα καλλιτεχνών που «συχνάζει» στις παρισινές κατακόμβες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία 30 χρόνια, τα μυστικοπαθή μέλη της παρισινής κολεκτίβας Urban eXperiment (Αστεακό Πείραμα) οργανώνουν καλλιτεχνικά δρώμενα σε τούνελ και κατακόμβες της γαλλικής πρωτεύουσας. Ισχυρίζονται πως δεν ζητούν ποτέ άδεια, ούτε επιδοτήσεις και χορηγίες...

Αποστρέφονται τα ΜΜΕ, πράγμα που σημαίνει ότι για να τους πλησιάσει κανείς και να «κλέψει» μερικές κουβέντες τους, πρέπει πρώτα να περάσουν ολόκληρες εβδομάδες διαπραγματεύσεων.

Και όταν το αίτημα γίνει δεκτό, ο επίδοξος ρεπόρτερ θα πρέπει να έχει το θάρρος να κατέλθει στα έγκατα του παρισινού υπόγειου κόσμου, βαθύτερα και από εκεί που κατοικούν οι αρουραίοι, με φακούς και ειδικό εξοπλισμό, για να βρεθεί σε ένα σύμπλεγμα υγρών στοών, οι τοίχοι των οποίων καλύπτονται από εικαστικές παραστάσεις – κάτι σαν υπόγεια εκκλησία.

Η κολεκτίβα δεν απαρτίζεται μονάχα από καλλιτέχνες, αλλά και από μηχανικούς, δημόσιους υπαλλήλους, δικηγόρους, ακόμη και εισαγγελείς, χωρισμένους σε ομάδες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Σύγχρονοι τρωγλοδύτες που σαν ήρωες του Κάφκα περιφέρονται στα ριζωματικά σωθικά της κατ' εξοχήν μητρόπολης του κόσμου.

Πηγή: BBC News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ