Ηλίας Παναγιώταρος, ποιός είναι αυτός ο ακροδεξιός βουλευτής που καμαρώνει για τη Δικτατορία - iefimerida.gr

Ηλίας Παναγιώταρος, ποιός είναι αυτός ο ακροδεξιός βουλευτής που καμαρώνει για τη Δικτατορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε τα 130 κιλά του και το ξυρισμένο κεφάλι τον βλέπεις και χάνεις τον ύπνο σου. Εχει κατάστημα με στρατιωτικά είδη στον Κολωνό και στον τοίχο τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο. Χαιρετάει ναζιστικά, αποκαλεί το μίσος «υγιές αίσθημα», απειλεί με ειδικά δικαστήρια και υπόσχεται εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Τι έχει πάθει η χώρα μας και ένας βουλευτής του κοινοβουλίου μπορεί ελεύθερα να επικροτεί την εκτροπή του συντάγματος και του πολιτεύματος χωρίς να τον ενοχλεί κανείς;

«Αν θέλουν να μας αποκαλούνε φασίστες, δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι» δήλωνε περήφανος ο Ηλίας Παναγιώταρος στην Espresso το 2004, όταν ήταν ακόμη άγνωστος.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος το 2000 ίδρυσε τη «Γαλάζια Στρατιά» τον ποδοσφαιρικό σύλλογο των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής, μέσα στα γραφεία του κόμματος, στο Παγκράτι. Αυτό το αθλητικό παρακλάδι της Χρυσής Αυγής βρήκε την ευκαιρία, εξαιτίας της μαζικότητας του ποδοσφαίρου, αλλά και της αναγωγής ενός αγώνα σε εθνική μάχη, να περάσει σε μεγαλύτερο κοινό την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τις ιδέες του φασισμού.

Η Γαλάζια Στρατιά με πρόεδρο τον Ηλία Παναγιώταρο επιχείρησε την πλάγια νομιμοποίησή της μέσα από ποδοσφαιρικούς αγώνες με συνθήματα που χρησιμοποιούν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως «δεν θα γίνεις Έλληνα ποτέ Αλβανέ» και «Τούρκοι, Μογγόλοι, δολοφόνοι». Η «Γαλάζια Στρατιά» είχε συμμετάσχει σε βιαιοπραγίες κατά μεταναστών που είχαν βγει στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν μαζί με Έλληνες την κατάκτηση του Euro 2004. Οι ίδιοι πάλι ήταν που επιτέθηκαν σε Αλβανούς, όταν η Αλβανία είχε κερδίσει την Ελλάδα σε προκριματικά του Μουντιάλ.

«Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα του ανθρώπου όταν στρέφεται ενάντια σε υπάνθρωπους», είχε δηλώσει ο ηγέτης της Γαλάζιας Στρατιάς Ηλίας Παναγιώταρος.

Επιχειρηματίας στον Κολωνό

Ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης στρατιωτικών ειδών «Φάλαγγα» στον Κολωνό. Στον τοίχο του καταστήματος για πολλά χρόνια περίοπτη θέση είχε το πορτρέτο του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Είναι προμηθευτής των σωμάτων ασφαλείας με μπλουζάκια και εξοπλισμό. Επίσης είναι διακινητής εθνικιστικών Τ-shirts (π.χ Μοναστηράκι) αλλά και της αγαπημένης μάρκας των ανά τον κόσμο νεοναζί «Pit Bull».

Μάλιστα, ο Paul Mason του καναλιού BBC που του πήρε συνέντευξη ανέφερε ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος διατηρεί ένα μαγαζί στο οποίο πωλούνται πολλά γάντια της αστυνομίας, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια που εκθειάζουν τον χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο και ότι πολλοί από τους πελάτες του είναι αστυνομικοί, οι οποίοι αγοράζουν από εκεί τα υπηρεσιακά μπλουζάκια τους. Δίπλα σε αυτά, σημείωνε το BBC, κρέμονται μπλούζες με φιλοναζιστικά σήματα των ομάδων Combat 18 και Chelsea Headhunters.

Εφεση στους ξυλοδαρμούς

Εγινε διάσημος από την επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου, ωστόσο η πορεία του στον χώρο της Ακροδεξιάς μαρτυρά ιδιαίτερη τάση σε προπηλακισμούς.

Το 2010, ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε «μπουκάρει» σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή, όπου με τη βία είχε πάρει το μικρόφωνο για να καταθέσει τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγους μήνες αργότερα είχε πρωτοστατήσει στο γιαούρτωμα του Αλέκου Αλαβάνου στον Αγιο Παντελεήμονα.

Οσοι κάνουν κριτική στις ρατσιστικές του απόψεις τους αποκαλεί ανθέλληνες. Προ διμήνου πήρε μια κάμερα και μερικά μέλη της Χρυσής Αυγής και πήγαν να κλείσουν το θέατρο που παιζόταν η παράσταση Corpus Christi, το οποίο κατά τον Παναγιώταρο παρακολουθούσαν ...«λούγκρες». Λέει λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ που εναντιώθηκε:

«Απαντήσαμε στην πράξη σ' αυτά τα αίσχη. Να ξέρουν ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι εκεί για να τους ρίχνει πόρτα. Η παράσταση ξεκίνησε με προσαγωγές και χημικά για να πάνε οι λούγκρες να τη δούνε. Όταν έρθουμε εμείς στα πράγματα δεν θα επιτρέπουμε τέτοια αίσχη. Ευχαριστούμε όλους αυτούς του ανθέλληνες που έκαναν ν' ανέβει τόσο η Χρυσή Αυγή και να μιλάει όλη η Ελλάδα για μας».

Στο κοινοβούλιο κάνει επίδειξη εθνικισμού και ζήτησε πρόσφατα από τον υπουργό Εσωτερικών με επερώτηση τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο είχε προειδοποιήσει ότι εφόσον η Χρυσή Αυγή λάβει τη λαϊκή νομιμοποίηση και εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο, θα πραγματοποιεί εφόδους στα νοσοκομεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους «λαθρομετανάστες» και τα παιδιά τους για να μπουν στη θέση τους Ελληνες.

Ανήκει στους βουλευτές που μοιράζει τρόφιμα μόνο για Ελληνες. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που πλησίασε τον πάγκο της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα την εξεδίωξε μπροστά στην κάμερα γιατί δεν μιλούσε καλά ελληνικά.

Εμφύλιος στην Ελλάδα

Στη συνέντευξή του στο BBC ο Παναγιώταρος είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο.

«Έχει ξεκινήσει ήδη εμφύλιος. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη, ακόμα και αν δεν το θέλει κανείς αυτό, να ξεκινήσει έναν αγώνα, ένα νέο είδος εμφυλίου πολέμου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος περιέγραψε τον νέο εμφύλιο, τονίζοντας ότι «από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές σαν εμάς και Έλληνες που θέλουν τη χώρα μας όπως ήταν παλιά. Από την άλλη πλευρά θα είναι οι λαθρομετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα αρκετές φορές».

Ο κ. Παναγιώταρος επιβεβαιώνει αυτό που ανέφεραν οι δημοσκοπήσεις τον Ιούνιο, σημειώνει το BBC, ότι δηλαδή «μέσα στην ελληνική αστυνομία υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».

Φυλακές και δικαστήρια

Ποιά τύχη επιφυλάσσει ο Ηλίας Παναγιώταρος για όσους πιστεύουν ότι το Πολυτεχνείο συνέβαλε στην πτώση της δικτατορίας; Τη φυλακή.

«Σήμερα οι Έλληνες, δεν πηγαίνουν στο Πολυτεχνείο, αλλά πηγαίνουν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής. Κορυδαλλός και λοιπά σωφρονιστικά ιδρύματα θα γεμίσουν από την γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία μάς έστειλε στα συσσίτια», δήλωσε το περασμένο Σάββατο, ο Ηλίας Παναγιώταρος εμμένοντας στην απαξίωση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στη διάρκεια εκδήλωσης δωρεάν διανομής προϊόντων αποκλειστικά σε Έλληνες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε στην κάμερα του Alpha ότι η εξέγερση για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», ήταν «ένα απλό παραμύθι».

Ποιά είναι η τύχη των πολιτικών; Η φυλακή

«Σαν πρεζάκια παρακάλατε για την δόση σας! Αλλά η ώρα που θα σας δικάσουμε έρχεται και το Μνημόνιο θα γίνει η δικογραφία σας» είπε μιλώντας στη Βουλή.

Πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή σε 2 χρόνια θα είναι πρώτο κόμμα:

«Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και με αυτούς που το εκπροσωπούν. Είμαστε σε πόλεμο με τις εγχώριες και τις διεθνείς τράπεζες, είμαστε σε πόλεμο με τους εισβολείς και τους μετανάστες'', επισημαίνει ο Ηλίας Παναγιώταρος και προσθέτει: ''Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις επόμενες εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι όνειρο ότι σε ένα, δύο ή τρία χρόνια θα είμαστε το πρώτο πολιτικό κόμμα» δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του.

Βιάζεται να ξεπαστρέψει τους δημοκράτες

«Το μόνο λάθος που έχουμε κάνει και θα το «διορθώσουμε» είναι η ανοχή μας στην τρομοκρατία των ανθελλήνων. Η ανοχή μας στους επαγγελματίες πολιτικούς και στους κομματικούς στρατούς τους. Η ανοχή μας στο έγκλημα και στην ατιμωρησία. Η ανοχή μας σε όλους αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Τα λάθη των αριστερών «δημοκρατών» δεν διορθώνονται τόσο εύκολα...» δήλωσε σε συνέντευξη ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Η χώρα θέλει στρατό

Το πρακτορείο Reuters παρουσίασε πρόσφατα δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως μια καλά οργανωμένη στρατιωτική μονάδα.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος οργανισμός στην χώρα, ο οποίος δουλεύει. Όλα τα άλλα έχουν σταματήσει να δουλεύουν ή δουλεύουν εν μέρει... Ενεργούμε σαν μια καλά οργανωμένη στρατιωτική μονάδα, γιατί ο στρατός είναι ο καλύτερος οργανισμός σε όλες τις χώρες» υποστηρίζει.

Λαμπραντόρ και πεκινουά

Για τον Παναγιώταρο ο ρατσισμός της Χρυσής Αυγής είναι η νέα μορφή του δόγματος της Αρίας Φυλής του Χίτλερ.

«Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής» τον ρώτησαν σε συνέντευξη, όπου επαναλάμβανε το παραλήρημα περί ράτσας.

«Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Έλληνες. Δεν είναι βασικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ