Οι νηπιακοί σταθμοί συνδέονται με την παχυσαρκία σύμφωνα με νέα έρευνα - iefimerida.gr

Οι νηπιακοί σταθμοί συνδέονται με την παχυσαρκία σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι νηπιακοί σταθμοί συνδέονται με την παχυσαρκία σύμφωνα με νέα έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σχέση της παιδικής παχυσαρκίας με την φροντίδα που παρέχεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μελέτησαν επιστήμονες από τον Καναδά κάνοντας μία σημαντική διαπίστωση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας όσα παιδιά πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, για κάποιο λόγο έχουν μεγάλες πιθανότητες αργότερα να αποκτήσουν παραπανίσια κιλά.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και του Νοσοκομειακού Ερευνητικού Κέντρου Σεν-Ζυστίν, με επικεφαλής τη δρα Μαρί-Κλοντ Ζοφρουά, στα πλαίσια της έρευνας, μελέτησαν για έξι χρόνια 1.649 οικογένειες στο Κεμπέκ και ταξινόμησαν τα παιδιά τους ηλικίας 1,5 έως 4 ετών σε κατηγορίες, ανάλογα με το ποιος τα φρόντιζε: η ίδια οικογένεια, ο βρεφονηπιακός σταθμός, μια νταντά, οι γιαγιάδες και παππούδες κλπ.

Η έρευνα έδειξε ότι τα μικρά παιδιά που πήγαιναν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα στα επόμενα χρόνια, σε σχέση με όσα είχαν μείνει στο σπίτι με τους γονείς τους ή με άλλους συγγενείς.

Οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς παχαίνουν περισσότερο από τον μέσο όρο, δεν είναι ακόμη γνωστοί, ωστόσο η ποιότητα της διατροφής των παιδιών και ο βαθμός που τα παιδιά ασκούνται στους σταθμούς, αποτελούν τις κυριότερες πιθανές αιτίες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές τονίζουν ότι οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν, τα παιδιά τους, να τρώνε σωστά και να ασκούνται, ενώ οι σταθμοί από την πλευρά τους, πρέπει να φροντίσουν για την υγιεινή διατροφή των παιδιών και να δώσουν περισσότερη έμφαση στις σωματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ