Όταν το μέγεθος μετράει - Τα 10 πιο εντυπωσιακά αγάλματα του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Όταν το μέγεθος μετράει - Τα 10 πιο εντυπωσιακά αγάλματα του κόσμου [εικόνες]

Όταν το μέγεθος μετράει - Τα 10 πιο εντυπωσιακά αγάλματα του κόσμου [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακά και επιβλητικά έργα Τέχνης που εκφράζουν την υποσυνείδητη αιώνια προσπάθεια του ανθρώπου να μείνει αθάνατος στις σελίδες της ιστορίας, τα μεγαλύτερα αγάλματα του κόσμου προκαλούν ακόμα δέος και θαυμασμό στους τουρίστες και συχνά αποτελούν σήμα κατατεθέν της εκάστοτε πόλης.

Εκτός από το γνωστό Άγαλμα της Ελευθερίας και τον τεράστιο Χριστό που μοιάζει να αγκαλιάζει το Ριο Ντε Τζανέιρο, υπάρχουν στον κόσμο και άλλα αγάλματα των οποίων το μέγεθος αλλά και η ιστορία τους τα έχουν κατατάξει στα σημαντικότερα αξιοθέατα παγκοσμίως.

Το άγαλμα του Χάνουμαν – Νέο Δελχί, Ινδία
Ινδουιστική θεότητα με τη μορφή πιθήκου αποτυπώνεται στο 30 μέτρων άγαλμα στο Νέο Δελχί, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα κτίρια και τους ναούς της πυκνοκατοικημένης πόλης.

«Χέρια σε Προσευχή»: Τούλσα, Οκλαχόμα – ΗΠΑ
Βάρους 30 τόνων, είναι το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα που κατασκευάστηκε ποτέ. Αρχικά ονομαζόταν «χέρια γιατρειάς» και ήταν τοποθετημένο έξω από την «Πόλη της Πίστης» ένα ιατρικό κέντρο που υποστήριζε ότι θεράπευε τους πιστούς με την προσευχή. Ωστόσο όταν το κέντρο έκλεισε το άγαλμα μεταφέρθηκε έξω από το Πανεπιστήμιο Oral Roberts

«Ο Χρυσός Εργάτης» - Τούλσα, Οκλαχόμα, ΗΠΑ
Κατασκευάστηκε το 1953 και θεωρείται επίσημο πολιτειακό μνημείο της Οκλαχόμα. Το άγαλμα αυτό, ύψους 23 μέτρων και βάρους 22 τόνων, αποτελεί φόρο τιμής στους άντρες της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

«Αφρικανική Αναγέννηση» - Ντακάρ, Σενεγάλη
Ηλικίας μόλις 2 ετών το εντυπωσιακό άγαλμα 48 μέτρων έχει θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό και ειναι ευδιάκριτη και από αεροπλάνο.

«Ο Έφιππος Τζένγκις Χαν» - Μογγολία
Συνολικού ύψους 50 μέτρων, το άγαλμα που απεικονίζει τον Τζένγκις Χαν, κατασκευάστηκε 800 χρόνια μετά το πέρασμα του μεγάλου κατακτητή.

«Ο Βούδας του Τιαν Ταν» – Χονγκ Κονγκ
Ζυγίζει πάνω από 250 τόνους και οι επισκέπτες οφείλουν να ανέβουν 268 σκαλιά για να τον απολαύσουν. Χρειάστηκαν πάνω από 68 εκατ. δολάρια και τρία χρόνια για να κατασκευαστεί.

«Το άγαλμα της Ελευθερίας» - ΗΠΑ
Το γνωστό άγαλμα, σήμα κατατεθέν της αμερικάνικης μεγαλούπολης, ήταν δώρο της Γαλλίας στην Αμερική και αποκαλύφθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1886.

«Ο Χριστός Λυτρωτής» - Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Σε έναν λόφο ύψους 700 μέτρων, στο πιο επιβλητικό σημείο της πόλης στέκεται το εντυπωσιακό άγαλμα του Χριστού, συνολικού ύψους 50 μέτρων μαζί με τη βάση του και παρόλο που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, έγινε εξαρχής διαχρονικό σύμβολο της Βραζιλιάνικης πόλης.

«Η Μάνα Γη Καλεί» - Βολγκογκράντ, Ρωσία
Το πελώριο αυτό άγαλμα είναι αφιερωμένο στον ρωσικό θρίαμβο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η «Μάνα Γη» κατασκευάστηκε το 1967 έχει ύψος 51 μέτρα από το έδαφος, ενώ το σπαθί μετρά άλλα 33 μέτρα. Η βάση της αποτελείται από 200 σκαλοπάτια που συμβολίζουν τις 200 ημέρες που κράτησε η μάχη του Στάλινγκραντ.

«Ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων» - Μονρόε, Οχάιο, ΗΠΑ
Θρύλοι έχουν συνδεθεί με αυτό το άγαλμα, αφού λέγεται πως η ιστορία του είναι η τιμωρία του Θεού για την ανθρώπινη αλαζονεία. Το 2004, η εκκλησία του Solid Rock ανέγειρε αυτό το 19 μέτρων άγαλμα του Ιησού και το ονόμασε «ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων», ωστόσο 6 χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2010 το άγαλμα χτυπήθηκε από κεραυνό και κάηκε μέχρι και τα θεμέλιά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ