Οι Black Sabbath ανακηρύχθηκαν το πιο σημαντικό βρετανικό συγκρότημα

Το θρυλικό χέβι μέταλ συγκρότημα επέλεξαν οι ψηφοφόροι σε γκάλοπ που διεξήγαγε η Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία σε ποσοστό 45% από 3600 συμμετέχοντες, οι οποίοι χαρακτήρισαν, παράλληλα, τη Βρετανία ως την πατρίδα του χέβυ μέταλ και την «κινητήρια δύναμη» του είδους.

Ψηλά ποσοστά συγκεντρώνουν και οι Iron Maiden και Led Zeppelin, ωστόσο η παρέα του θεότρελου Οζι Οζμπορν παραμένει έστω και μετά από 42 χρόνια από εκείνη την Παρασκευή και 13 που κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ το πρώτο στις προτιμήσεις τους, ως πρωτοπόρος του είδους.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους δεν δηλώνουν αποκλειστικά οπαδοί του χέβι μέταλ, αλλά προτιμούν άλλα είδη μουσικής.

Οι ίδιοι οι Black Sabbath, οι οποίοι βρίσκονται ξανά στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου, δήλωσαν ότι αισθάνονται μεγάλη τιμή που επιλέχθηκαν στην πρώτη θέση από τους ίδιους τους οπαδούς

Αλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της ψηφοφορίας είναι ότι το Black Album των Metallica θεωρείται η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του χέβι μέταλ, ενώ το 71% δήλωσε ότι η μουσική τους βοήθησε σε δύσκολες στιγμές και το 65% ότι το ενδιαφέρον τους για τη μουσική τους οδήγησε σε νέες φιλίες και γνωριμίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ