Διαμαρτυρία για τον Μλάντιτς από τους ακροδεξιούς της Σερβίας - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία για τον Μλάντιτς από τους ακροδεξιούς της Σερβίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές ασφαλείας στη Σερβία ενόψει της διαδήλωσης που έχουν προγραμματίσει για σήμερα υποστηρικτές του Ράτκο Μλάντιτς.

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η σύλληψη του Μλάντιτς, ακροδεξιοί εθνικιστές Σέρβοι έχουν αρχίσει εκστρατεία για να οργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η σημερινή συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο του Βελιγραδίου έξω από το σερβικό κοινοβούλιο. Ο γιος του Ράτκο Μλάντιτς, Ντάρκο δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ζητήσει από το δικαστήριο να δώσει εντολή για τη διεξαγωγή ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την υγεία και την ψυχική κατάσταση του πατέρα του εκτιμώντας ότι προς το παρόν δεν είναι σε θέση να δικαστεί.
Μετά από δίωρη επίσκεψη στον κατηγορούμενο, στα κρατητήρια του ειδικού δικαστηρίου στο Βελιγράδι, ο Ντάρκο Μλάντιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πατέρας του δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

«Στόχος της οικογένειας δεν είναι να αναβάλουμε τη μεταφορά του στη Χάγη, αλλά θεωρούμε ότι πριν από αυτή, πρέπει να διαπιστωθεί η πραγματική κατάσταση της υγείας του και να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο πατέρας του θα μπορούσε να μεταφερθεί στη στρατιωτική ιατρική ακαδημία του Βελιγραδίου (VMA).

Ο Ντάρκο Μλάντιτς σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να εξεταστεί ο πατέρας του από Ρώσους γιατρούς, επειδή απαιτείται χρόνος για την άφιξή τους. Επίσης τόνισε ότι ο πατέρας του ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν και απευθύνει έκκληση να μη δημιουργηθούν αναταραχές λόγω της σύλληψής του. Στην ερώτηση ποια είναι η εκτίμησή του για το κατηγορητήριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) o Ντάρκο Μλάντιτς απάντησε: «Η οικογένεια από την αρχή θεωρεί ότι είναι αθώος».

Ο κατηγορούμενος για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς απηύθυνε έκκληση να μην προκληθούν αναταραχές και αιματοχυσία στους δρόμους λόγω της σύλληψής του, δήλωσε ο συνήγορός του, Μίλος Σάλιτς.

Ο κ. Σάλιτς τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς είναι αμετάβλητη, ότι παραμένει σε σύγχυση και ζητά τον εξετάσει, εκτός από τους υπόλοιπους γιατρούς και η Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς, η νυν πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, στέλεχος του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία είναι ψυχίατρος.

Ο συνήγορος του Μλάντιτς μετά από δίωρη επίσκεψη στον Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κρατείται στο κρατητήριο του ειδικού δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου, στο Βελιγράδι, ανήγγειλε ότι θα αποστείλει την έφεση κατά της έκδοσης του κατηγορούμενου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), ταχυδρομικώς πιθανότατα τη Δευτέρα.

Ο κ. Σάλιτς επιβεβαίωσε ότι ο Μλάντιτς ζήτησε να φάει φράουλες και να τοποθετήσουν στο κρατητήριο μία τηλεόραση και ότι εξέφρασε την επιθυμία να τον επισκεφθούν παλιοί φίλοι του, η δημοσιογράφος Λίλιανα Μπουλάτοβιτς και ο Μίτσο Γκρούμπορ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ