Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης για τη δόση των 44 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης για τη δόση των 44 δισ. ευρώ

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης για τη δόση των 44 δισ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση ξέσπασε με αφορμή τα αποτελέσματα του προχθεσινού Eurogroup.

«Το κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας που επιμελώς καλλιεργούσε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» επισήμανε αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις, κάνοντας, παράλληλα λόγο για «πρωτοφανές άδειασμα της κυβέρνησης» στο Eurogroup, που «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», αλλά «το βέβαιο και απόλυτα αναμενόμενο αποτέλεσμα μιας στρατηγικής υποτέλειας και πλήρους πρόσδεσης στην πιο ακραία και αντικοινωνική εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, που εκπροσωπεί η γερμανική κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, εκτιμά πως «αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της και η στήριξη μιας κυβέρνησης που θα εκπροσωπεί τις ανάγκες των εργαζομένων και θα διαπραγματευτεί ουσιαστικά, στη βάση μιας ευρωπαϊκής ρύθμισης για το χρέος, με διαγραφή μεγάλου μέρους και ρήτρα ανάπτυξης για αποπληρωμή του υπολοίπου και μιας πολιτικής προστασίας του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών, στήριξης της εργασίας και της ανάπτυξης, αναδιανομής του πλούτου και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε πως η Κουμουνδούρου «βιάστηκε να πανηγυρίσει για το αδιέξοδο στο Eurogroup. Δεν βλέπει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου», επισημαίνοντας ότι το αδιέξοδο δεν το χρεώθηκε η Ελλάδα και ότι για πρώτη φορά διαφώνησαν άλλοι για πρόσθετη βοήθεια προς τη χώρα μας και πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες.

«Αν είχαμε υιοθετήσει τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα δεν θα διαφωνούσαν μεταξύ τους πώς θα μας βοηθήσουν, θα συμφωνούσαν πλήρως να μας πετάξουν έξω. Βιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίσει το αδιέξοδο. Να δούμε τι θα πει όταν το αδιέξοδο αρθεί και δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα», προσέθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Στο σχόλιο του κ. Κεδίκογλου απάντησε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι «μοιραία και άβουλη», αφού «σπεύδει καθημερινά να απαντάει στην κριτική και στις προτάσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, χωρίς να μας πει ακόμη ποια είναι η άποψή της για τη βιωσιμότητα του χρέους και το αδιέξοδο που έχει προκύψει».

Κατηγορεί, επίσης, τους κυβερνώντες ότι «εκτός τόπου και χρόνου, εγκλωβισμένοι στη στρατηγική της πλήρους υποταγής στην καταστροφική πολιτική της κ. Μέρκελ, για άλλη μία φορά εκτίθενται ανεπανόρθωτα στην ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ