Η παύση της λειτουργίας των ναυπηγείων σημαίνει επιπλέον 15.000 άνεργοι - iefimerida.gr

Η παύση της λειτουργίας των ναυπηγείων σημαίνει επιπλέον 15.000 άνεργοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίτημά τους για τη δημιουργία «ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα» επανέθεσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σωματείων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, επισημαίνοντας πως η παύση της λειτουργίας των ναυπηγείων θα σήμαινε αυτομάτως 15.000 ανέργους.

Μεταξύ άλλων προτάθηκε η ανάθεση της ναυπήγησης πλοίων που θα εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές στα ναυπηγεία, με προοπτική την απόσβεσή τους μέσα σε δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γιάννης Στεφανόπουλος ανέφερε πως «από τους κάποτε 4.500 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν απομείνει 2.500», επισημαίνοντας πως η επιβληθείσα από τη διοίκηση εκ περιτροπής εργασία μια φορά την εβδομάδα έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους σε κατάσταση απόλυτης ένδειας.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων τόνισαν ότι δεν τους απασχολεί αν τα ναυπηγεία ανήκουν στο Δημόσιο ή σε ιδιώτες, αρκεί να μην κλείσουν:

«Δεν μας ενδιαφέρει αν η γάτα είναι μαύρη ή άσπρη αρκεί να πιάνει ποντίκια», δήλωσε σχετικά ο Θανάσης Δανούσης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ