Hardcore βραδιά στο 7 Sins - iefimerida.gr

Hardcore βραδιά στο 7 Sins

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Παρασκευή στο 7 sins, προστέθηκε μία ακόμη αμαρτία στον κύκλο των θανάσιμων, το βιβλικό «Ου hardcorίσεις». Τέσσερις hardcore μπάντες από Ελλάδα και εξωτερικό έδωσαν ρεύμα στις κιθάρες τους, ενίσχυσαν τα μπάσα και εκτονώθηκαν στα ντραμς τους, δημιουργώντας ένα σκληρό όσο και απελευθερωτικό ρεσιτάλ πυρετώδους ενέργειας. Με επικεφαλής της σκληροπυρηνικής παράστασης τους μοναδικούς Locked In, η βραδιά απογειώθηκε και οι θαμώνες χτυπήθηκαν για τα καλά.

Το φεστιβάλ, πιστό στις υποσχέσεις του, ξεκίνησε από νωρίς τις εμφανίσεις. Οι Inhuman Poison διαδέχτηκαν τους Another One Falls και οι I Want You Dead πύρωσαν το έδαφος για την εμφάνιση των Ιταλών guest. Εμείς μιλήσαμε με τους αλλοπρόσαλλους πατρινούς “I Want You Dead”, και τους προκαλέσαμε να μας εξηγήσουν τι τελοσπάντων είναι αυτό το μουσικό παραλήρημα σκληρών ήχων που κάποιοι ονομάζουν hardcore.

Φωτογραφίες από: Manteau Stam

«Το να ακούς hardcore», μου εξηγούν με ύφος λέκτορα πανεπιστημίου, «είναι σαν να περνάει από πάνω σου ένα τανκ και να κάνει και όπισθεν για να σιγουρευτεί ότι σε πάτησε».

«Είμαστε τρία χρόνια μπάντα, ηχογραφούμε μουσική και κάνουμε κανένα tour. Αυτό είναι το πλάνο μας. Παίζουμε hardcore γιατί αυτό ακούμε, αυτό γουστάρουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

«Οι στίχοι μας είναι σίγουρα σκοτεινοί. Είναι ποιητικοί ενίοτε, προσωπικοί άλλες φορές, πάντα όμως ταιριάζουν με τη μουσική, αυτό είναι το βασικό».

«Η αλήθεια είναι ότι η hardcore στην Ελλάδα δεν έχει πολύ μεγάλο κοινό. Όσοι τυχαίνει να ακούσουν, πάντως, λένε καλά λόγια. Είναι νέοι άνθρωποι συνήθως, νέοι στο μυαλό βασικά».

«Προτιμούμε να παίζουμε σε αυτοοργανωμένους χώρους, αλλά δεν λέμε και όχι αν προσφέρεται κάποιο live σε μαγαζί με χαμηλή είσοδο, καλές μπάντες και καλό κόσμο. Σε ένα live με χαμηλή είσοδο, live που θα πηγαίναμε και εμείς, σε τέτοια live θέλουμε να συμμετέχουμε».

«Ήρθαμε σήμερα από Πάτρα. Χθες ήμασταν με τους αγανακτισμένους στην Πάτρα, σήμερα παίζαμε αγανακτισμένα στο 7 sins. Στηρίζουμε την κίνηση αυτή σε πρώτη φάση, επειδή είναι αυτοοργανωμένη και έχει προοπτικές. Είναι μία μάλλον υποσχόμενη ζύμωση συνειδήσεων. Μία άλλη πτυχή βέβαια είναι ότι η κίνηση αυτή είναι κίνηση αλληλεγγύης στους Ισπανούς. Από αυτή την άποψη δεν έχει νόημα. Εκείνοι αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες μέχρι να τα καταφέρουν, εμείς απλά καθόμαστε σε μια πλατεία με μπύρες. Είναι σαν να θέλουμε να αποποινικοποιήσουμε την κάνναβη και να βγαίνουν οι Ολλανδοί στο δρόμο και να την πίνουνε ως κίνηση αλληλεγγύης στην Ελλάδα».

Ρωτάω γιατί ονομάζεται έτσι το συγκρότημα. «Οι I want you dead είναι ένα γκρουπ για τον Μητσοτάκη και μόνο».

Κλείνοντας, τους ζητάω να κάνουν μία ευχή για το μέλλον του συγκροτήματος. «Να συμβεί η Δευτέρα Παρουσία για να παίξουμε γυμνοί μπροστά στον Ιησού Χριστό και να τον χλευάσουμε! Ναι, αυτό ακούγεται τέλειο!»

7 Sins: Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλ. Κάνιγγος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ