Μικρές περικοπές σε επιπλέον παροχές βουλευτών αλλά όχι στους μισθούς - iefimerida.gr

Μικρές περικοπές σε επιπλέον παροχές βουλευτών αλλά όχι στους μισθούς

Μικρές περικοπές σε επιπλέον παροχές βουλευτών αλλά όχι στους μισθούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες μειώσεις έρχονται για τις δαπάνες της Βουλής, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της, αφού κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι περικόπτονται περαιτέρω, σε ποσοστό 20% έως 25%, όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών.

Συγκεκριμένα περικόπτονται οι δαπάνες κίνησης, ο εξοπλισμός γραφείου, η ταχυδρομική ατέλεια και η τηλεφωνική ατέλεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και συνεπώς η αποζημίωσή τους διαμορφώνεται στα 75 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν το 2012.

Επίσης μειώνονται κατά 35%, από 40% - μείωση που είχε προβλεφθεί με τον νέο Προϋπολογισμό της Βουλής- οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής μειώσεις θα γίνουν και στις υπερωρίες και στις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ