Μυρωδιά Χριστουγέννων που μας έρχεται από την Ευρώπη - iefimerida.gr
ΖΩΗ 

Μυρωδιά Χριστουγέννων που μας έρχεται από την Ευρώπη

Επιτέλους μια είδηση που δεν μας καταθλίβει! Είναι έτοιμα τα Αλεξανδρινά σε εκατομμύρια γλάστρες, οι βασιλιάδες των χριστουγεννιάτικων φυτών που περιμένουν να στολίσουν τις γιορτές μας.

Τα κατακόκκινα φύλλα του μοιάζουν με λουλούδια. Ονομάζεται ποϊνσέτια ή Αλεξανδρινή ή αστέρι της αγάπης, σύμφωνα με τους Γάλλους.

Το ταξίδι της η Αλεξανδρινή το ξεκίνησε από στο Μεξικό, όπου μεγαλώνει σαν θάμνος και μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα ύψος. Η 12η Δεκεμβρίου στην Αμερική έχει καθιερωθεί ως «Μέρα της Ποϊνσέτιας», ημερομηνία που πέθανε ο Joel Poinsett, ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α. στο Μεξικό, που έφερε την αλεξανδρινή στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε προς τιμή του.

Ζωντανό ή ψεύτικο, το λουλούδι των Χριστουγέννων μπαίνει σε γιορτινά σπίτια και τραπέζια, στολίζει ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, και χρησιμοποιείται για συνθέσεις, σε κεριά, βάζα, χρωματιστές μπάλες.

Περιμένουμε να το αποκτήσουμε σπίτι μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ