Πράσινο φως για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ - iefimerida.gr

Πράσινο φως για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ

Πράσινο φως για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άναψε το πράσινο φως για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, δίνοντας τη συμφωνη γνώμη της για το σχετικό σχέδιο.

Σε γνωμοδότηση της, με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, η ΕΚΤ χαιρετίζει το σχέδιο νόμου, το οποίο στοχεύει στη συμπλήρωση του ελληνικού νομικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων σε ευθεία αναφορά προς τους στόχους για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που έχουν τεθεί από τις από τις ελληνικές αρχές στο μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Όπως επισημαίνει ωστόσο, «όσον αφορά την κατάρτιση του εν λόγω νομικού πλαισίου, η ΕΚΤ θα ήθελε να αναφερθεί σε προηγούμενες σχετικές γνώμες της».

Η ΕΚΤ συνεχίζει να προσδίδει ύψιστη σημασία στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής ανακεφαλαιοποίησης, με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ