Ποιους δεν συγχωρεί ο Βενιζέλος και δεν τους φωνάζει στο συνέδριο και ποιους πρώην θα καλέσει - iefimerida.gr

Ποιους δεν συγχωρεί ο Βενιζέλος και δεν τους φωνάζει στο συνέδριο και ποιους πρώην θα καλέσει

Ποιους δεν συγχωρεί ο Βενιζέλος και δεν τους φωνάζει στο συνέδριο και ποιους θα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς τους Γιάννη Ραγκούση, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τους 6 διαγραμμένους βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα θα διεξαχθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά από προσωπική απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στον Πάρι Κουκουλόπουλο να μην κληθούν όσοι έχουν αποχωρήσει από το κόμμα με απόφαση τους ή οι διαγραμμένοι βουλευτές, τους οποίους φαίνεται να «μην συγχωρεί».

Αντιθέτως θα κληθούν να συμμετάσχουν στελέχη που έχουν απομακρυνθεί μεν από την ενεργή ενασχόληση, αλλά δεν έχουν προκαλέσει με δημόσιες δηλώσεις τους, όπως οι Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Καρχιμάκης, Αννα Διαμαντοπούλου, Ηλίας Μόσιαλος, Βάσω Παπανδρέου κ.λπ. Και φυσικά ιστορικά στελέχη του Κινήματος όπως ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης ή ο πρώην γραμματέας Κώστας Λαλιώτης.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το εάν θα κάνει προσωπικά κάποια τηλεφωνήματα ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αν και πιθανολογείται ότι για λόγους τακτ θα επικοινωνήσει με τον Κώστα Σημίτη. Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες ραντεβού με αρκετά στελέχη που απομακρύνθηκαν για να τους ζητήσει να ενταχθούν στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Ο συντονιστής Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ κ. Κουκουλόπουλος, θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα να κάνει τα πρώτα τηλέφωνα και να αποστέλλει τις προσκλήσεις προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα στελεχώσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Η εγκύκλιος που περιγράφει ποιοι θα συμμετάσχουν είναι έτοιμη και θα ανακοινωθεί απόψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr περιλαμβάνει περίπου 500 στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών είναι οι νυν βουλευτές, οι υποψήφιοι του 2009, όσοι μετείχαν του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου, οι ευρωβουλευτές, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και νέα στελέχη. «Είναι θεσμική συγκρότηση» λένε στην Ιπποκράτους, ωστόσο απέφυγαν να συμπεριλάνουν όλα τα μέλη των ΚΕ από το 1974 ως σήμερα, ως είθισται.

«Δεν θα πάρουμε αυτούς που έχουν φύγει με απόφαση τους (Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου, Φλωρίδης) ούτε τους διαγραμμένους (Σκανδαλίδης, Κασσής, Μπόλαρης, Κουτσούκος, Γκερέκου, Παραστατίδης)» επιβεβαιώνουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου. Σ' αυτή την τελευταία κατηγορία προφανώς ανήκει και ο Μίμης Ανδρουλάκης που την επομένη της ψήφισης των μέτρων ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ