Αισιόδοξες προβλέψεις για το 2013 κάνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - iefimerida.gr

Αισιόδοξες προβλέψεις για το 2013 κάνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Αισιόδοξες προβλέψεις για το 2013 κάνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 17 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών προβλέπει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για το 2013, σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης κάνει λόγο για 11 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων της χώρας (HATTA) Γιώργος Τελώνης τόνισε ότι η νέα χρονιά ίσως να είναι μια χρονιά ρεκόρ για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και υποστήριξε ότι οι κρατήσεις από τη Βρετανία, κινούνται σε διψήφιο νούμερο, όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα τα νούμερα ήταν αρνητικά.

Αισιόδοξος φαίνεται και ο Σπύρος Γαλιατσάτος, πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), αφού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατήρησε την αύξηση στις κρατήσεις από τη βρετανική αγορά και προσέθεσε ότι αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στην αγορά της Σκανδιναβίας.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του ΣΕΤΕ, υποστηρίζει την ίδια αισιόδοξη οπτική, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στάθηκε σε μια βασική παράμετρο για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών τη νέα χρονιά: Τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας στο δύσκολο, όπως τονίζει, χειμώνα που έρχεται.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Λονδίνο άφησε, ύστερα από καιρό, νότα αισιοδοξίας για αυξημένη κίνηση από την Αγγλία για το 2013. Υπό άλλες συνθήκες, θα μιλούσαμε για μια σημαντική ένδειξη για την εξέλιξη της επόμενης τουριστικής σαιζόν. Όλα θα εξαρτηθούν όμως από το πόσο εξασθενημένες θα βγουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και η κοινωνία από τις δοκιμασίες αυτού του ανυπόφορου χειμώνα. Κάποιοι θα κρατήσουν το θετικό μήνυμα, όλοι όμως πρέπει να εργαστούμε, ώστε η θετική ροπή να μεταφραστεί σε θετικό αποτέλεσμα. Κρίνοντας από όσα ακούγονται και γίνονται, κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για επιχειρήσεις και πολίτες ομοίως»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ