Δύο κρίσιμες ημέρες για την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Δύο κρίσιμες ημέρες για την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού, είναι πλέον η οριστικοποίηση και η κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο και ευελπιστεί πως θα στείλει ηχηρό, όσο και θετικό μήνυμα προς τους δανειστές μας, ειδικά εφόσον αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, και με προτεραιότητα το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων. Ωστόσο πολλά θα κριθούν τη Δευτέρα στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και την Τρίτη στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.Και ενώ οι υπουργοί του δεν δείχνουν να ομονοούν –είναι πρόσφατες οι δηλώσεις Κατσέλη και Διαμαντίδη, σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβέρνηση επί των αποκρατικοποιήσεων- ο πρωθυπουργός καλείται πλέον να 'αντιμετωπίσει' και τα πυρά του κόμματος και των βουλευτών του. Τη Δευτέρα, στις δύο το μεσημέρι συγκαλεί για αυτό τον λόγο το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στην Ιπποκράτους και εκεί αναμένεται να 'βρει τοίχο', αν λάβει κανείς υπόψη και τις ευθείες βολές που δέχεται συχνά πυκνά για την πολιτική του από την Αριστερή Πρωτοβουλία του κόμματος και κατ' επέκτασιν από τον ηγέτη της Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, που μετέχει στο όργανο του κόμματος.

Ακόμα όμως και αν το κόμμα θεωρείται από κάποιους 'διαχειρίσιμο', λόγω και του 'μασάζ' που έχει αναλάβει να κάνει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, το μεγάλο ...σόου αναμένεται μία μέρα αργότερα, την Τρίτη, στη διευρυμένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Εκεί, απόντος βεβαίως του Γιώργου Παπανδρέου, τα πυρά θα δεχθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και αναμένονται ...ανελέητα. Ήδη, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι στα 'κάγκελα', δεδομένου ότι μέχρι τώρα ενημερώνονται για τα μέτρα από τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων και καλούνται να τα υπερασπιστούν, χωρίς καν να τα γνωρίζουν στις λεπτομέρειές τους, πολλώ δε μάλλον να ...συμφωνούν. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα επιχειρήσει να εξηγήσει πλήρως την κατάσταση στην οικονομία της χώρας, δίνοντας ίσως πολύ δραματικό τόνο, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα του προγράμματος. Το τελευταίο, έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τουλάχιστον ένας βουλευτής, ο Αλ.Αθανασιάδης και τουλάχιστον στο σκέλος της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, της οποίας πάντως φέρεται να έχει αποφασιστεί η πώληση στο σύνολό της, με πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει βρεθεί και αγοραστής! Ακόμα πάντως και αν καταφέρει να αποκομίσει την 'συναίνεση' των βουλευτών, αυτό που δεν θα του συγχωρήσουν είναι η ως τώρα άγνοια, εξού και περιμένει και ο ίδιος να ζήσει δύσκολες ώρες στο ΚΤΕ. Και τώρα, δεν θα μπορεί να ζητήσει και εκλογές (όπως είχε κάνει σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό μετά το περίφημο ΚΤΕ για τα 'φρουτάκια') μια και το ενδεχόμενο 'έκλεισε' μόλις χθες ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ