Ηθελαν να εξαφανίσουν την εισαγγελέα – Εβαλαν πέντε κιλά εκρηκτικά [βίντεο] - iefimerida.gr

Ηθελαν να εξαφανίσουν την εισαγγελέα – Εβαλαν πέντε κιλά εκρηκτικά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Χαλάνδρι εναντίον της εισαγγελέως Παρασκευής Καλαϊτζή τοποθέτησαν στην αυλή του σπιτιού της ένα από τα πλέον ισχυρά εκρηκτικά και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η εκρηκτική ύλη που τοποθετήθηκε ήταν αμμωνιοδυναμίτιδα και η ποσότητα έφτανε τα πέντε κιλά.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που είχε ως αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί η μάντρα στην αυλή του σπιτιού, ενώ στο σημείο που εξερράγη η βόμβα δημιουργήθηκε κρατήρας ενός μέτρου. Οι δράστες προφανώς ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην εισαγγελέας της υπόθεσης της απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

Εως τώρα δεν έχουν βρεθεί παρά ελάχιστα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ από τα έως τώρα στοιχεία οι βομβιστές φαίνεται πως χρησιμοποίησαν βραδύκαυστο φιτίλι για να πυροδοτήσουν το εκρηκτικό υλικό.

Υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί έκρηξη σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Χολαργό, στο σπίτι της ανακρίτριας Ιωάννα Χατζάκη, η οποία ερευνά την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η έκρηξη είχε σημειωθεί στις 2:44 τα ξημερώματα στην πυλωτή της πολυκατοικίας χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Την ίδια ώρα στην ΕΛ.ΑΣ αναζητούν πλέον στοιχεία για τους δράστες, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για εγκληματικές ομάδας που έχουν καταδικαστεί από τις εισαγγελείς, ή αν πρόκειται απλώς για ομάδα που κατασκευάζει και τοποθετεί βόμβες «προειδοποίησης» κατά παραγγελία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ