H Gazprom κρατά την Ελλάδα στο ενεργειακό «παιχνίδι» - iefimerida.gr

H Gazprom κρατά την Ελλάδα στο ενεργειακό «παιχνίδι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διοίκηση της εταιρίας υποστηρίζει πως δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για τη διακλάδωση του αγωγού South Stream μέσω της Ελλάδας.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Russia Today ο αναπληρωτής πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, δεν έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά τα σχέδια κατασκευής του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου προς την Ιταλία μέσω της χώρας μας.

«Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα. Βεβαίως, η κυριότερη διαδρομή έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά εξακολουθούμε να εξετάζουμε την εκδοχή να κατασκευαστή διακλάδωση του South Stream μέσω της Ελλάδας, ως την Ιταλία. Εξαρχής σκοπεύαμε να επιλέξουμε ως τελικό προορισμό το Μπαουμγκάρντεν της Αυστρίας, ενώ για τη δεύτερη γραμμή προγραμματίσαμε την διαδρομή προς την Ιταλία, μέσω της Ελλάδας, ως εφεδρική εκδοχή. Αλλά τελικά τα σχέδια αυτά άλλαξαν και αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε αγωγό μέσω της Σλοβενίας, που θα καταλήγει στην ιταλική πόλη Ταρβίζιο» ανέφερε ο κ. Μεντβέντεφ.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε και τη μειωμένη ζήτηση που υπάρχει αυτό τον καιρό, κάτι που ματαιώνει τα σχέδια για την επέκταση του αγωγού. «Το θέμα είναι, ότι σήμερα η ζήτηση στην Ιταλία δεν είναι επαρκώς υψηλή, ώστε να απαιτείται η αποστολή εκεί πρόσθετης ποσότητας φυσικού αερίου», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ