Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μεγάλης ιστοσελίδας που επέτρεπε το «κατέβασμα» ψηφιακών αρχείων - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μεγάλης ιστοσελίδας που επέτρεπε το «κατέβασμα» ψηφιακών αρχείων

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μεγάλης ιστοσελίδας που επέτρεπε το download  ψηφιακών α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροπέδες σε εναν 53χρονο ιδιοκτήτη και διαχειριστή ιστοσελίδας που παρείχε στα μέλη της τη δυνατότητα να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή και βιβλία πέρασε η Αστυνομία. Ο άνδρας από την Καβάλα κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

H yπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε στη σύλληψη του 53χρονου από την Καβάλα, μετά από καταγγελία εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» ότι η ιστοσελίδα www.greekstars.co, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες - μέλη, να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Η εν λόγω ιστοσελίδα αριθμεί χιλιάδες μέλη, ενώ τα αρχεία της περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ και βιβλία.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ