Ολάντ: Καθήκον μου να βρω λύση για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ολάντ: Καθήκον μου να βρω λύση για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καθήκον να αναζητήσουν και να βρουν μια συμφωνία για την Ελλάδα, διατύπωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Το καθήκον μου είναι να αναζητήσω και να βρω (μια συμφωνία) καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα (...) και την Ευρώπη αφού (σε αντίθετη περίπτωση) θα υπάρξει αμφιβολία για την ακεραιότητα της Ευρωζώνης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα η «χρυσή τομή», μετά την αποτυχία του Eurogroup της Τρίτης, ώστε να αποδεσμευτεί και να εκταμιευθεί η νέα δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Έχετε δίκιο να λέτε ότι έστω κι αν βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμφωνία. Και αυτό είναι που μετράει, είναι η συμφωνία».

Παράλληλα, σημείωσε πως για να επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει να καταλήξουν σε μεταξύ τους συμφωνία η Γαλλία με τη Γερμανία. «Ο καθένας έχει ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τα σέβομαι, αλλά υπάρχει ένα υπέρτερο συμφέρον. Αυτό είναι η Ευρώπη» σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ