Μέρκελ: Όχι σε «κούρεμα», ναι σε επαναγορά χρέους και μείωση επιτοκίων - iefimerida.gr

Μέρκελ: Όχι σε «κούρεμα», ναι σε επαναγορά χρέους και μείωση επιτοκίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταθερή παραμένει η αρνητική στάση της καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στη λύση «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως θα επέλθει τελικά συμφωνία για την εύρεση λύσης ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία θα συνδυάζει την επαναγορά χρέους με τη μείωση επιτοκίων.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του κόμματός της (CDU), η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την αποτυχία των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να φτάσουν σε συμφωνία για την εκταμίευση της νέας δόσης από την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ φέρεται να αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μικρής αύξησης των κεφαλαίων διάσωσης της Ευρωζώνης κατά 10 δισ. ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση του σχεδίου οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Η καγκελάριος έκανε, επίσης, λόγο για μείζονα μείωση των επιτοκίων τα οποία πληρώνει η Ελλάδα για τα ληφθέντα δάνειά της, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα συνδυασμού των δύο αυτών λύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ