Εγκαίνια του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στα Τρίκαλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εγκαίνια του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στα Τρίκαλα [εικόνες]

Εγκαίνια του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στα Τρίκαλα [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κουρσούμ Τζαμί των Τρικάλων φιλοξενεί την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», ένα σπάνιο ταξίδι στον χρόνο και το χώρο, μεταφέροντάς μας στην Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία.

Εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πολίτες, συμμετείχαν στην διαδραστική ξενάγηση του κ. Κώστα Κοτσανά στα εγκαίνια λειτουργίας του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, τα οποία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία των συγκεκριμένων εκθεμάτων στην πόλη των Τρικάλων».

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί την Οργανωτική επιτροπή του Μύλου των Ξωτικών για την πρωτοβουλία της ζητώντας να συνεχιστούν όλες οι επιπλέον δραστηριότητες της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα με την ίδια φιλοσοφία.

Ο Οδυσσέας Ράπτης, διευθύνων σύμβουλος της e-Trikala Α.Ε μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης δήλωσε: «Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί το ξεκίνημα των εορταστικών εκδηλώσεων στην χώρα μας αλλά και ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα του φετινού Μύλου».

Οι εντυπώσεις των πρώτων επισκεπτών ήταν πολύ θετικές. Από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος και τον "κινηματογράφο" του Ήρωνος, μέχρι το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, τα εκθέματα καλύπτουν την περίοδο από το 2000π.χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι ιστορίας τεχνολογίας και γνώσης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013 από 10:00 έως 14:30 και από τις 17:00 έως 21:00.

Για ραντεβού: τηλ. 24310 74442.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ