«Φωτιά» πήραν οι κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης σε όλη τη χώρα - iefimerida.gr

«Φωτιά» πήραν οι κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης σε όλη τη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν τα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιούν τις κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία έχει σημειωθεί αύξηση 71% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, φέτος έχουν κατασχεθεί 28.486 δενδρύλλια σε συνολικά 625 υποθέσεις, ενώ συνελήφθησαν 675 άτομα. Αντίστοιχα πέρυσι είχαν κατασχεθεί σε όλη τη χώρα 16.642 δενδρύλλια.

Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των δράσεων σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ τα στελέχη της Αστυνομίας σημειώνουν την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών και τη συμβολή των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας στους ελέγχους.

Παράλληλα, μια ενδιαφέρουσα παράμετρος που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ότι η καλλιέργεια κάνναβης έχει μετατοπιστεί από άλλες περιοχές που κατείχαν τα πρωτεία τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχές της Θεσσαλίας, όπου οι κατασχέσεις το 2012 ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ στα προηγούμενα έτη δεν είχαν καταγραφεί παρόμοια στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ