Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών στη Λάρισα - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών στη Λάρισα

Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών στη Λάρισα – Κατηγορούνται και για συμμετοχή σε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγορά ενός προϊόντος στην Ελασσόνα με πλαστό χαρτονόμισμα «πρόδωσε» τη συμμορία με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 47χρονου και εν συνεχεία ενός 74χρονου για τους οποίους προέκυψαν και στοιχεία για συμμετοχή σε άλλα αδικήματα.

Ο 47χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ ο συνεργός του, 64 ετών, διαφεύγει της σύλληψης, ενώ στο πλαίσιο τω ερευνών προέκυψαν στοιχεία γα την εμπλοκή ενός 74χρονου και 43χρονου.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, παραχάραξης, πλαστογραφίας, των διακεκριμένων κλοπών και της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και τελωνειακού κώδικα.

Στην παρούσα φάση έχουν συλληφθεί ο 74χρονος και ο 47χρονος, ενώ εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε σπίτια στη Λάρισα στις οποίες εμπλέκεται ο 47χρονος.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δυο τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και την κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Σε έρευνες που διεξήγαγε η Αστυνομία βρέθηκαν στις οικίες και τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων 1.20 ευρώ, είκοσι οχτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ το καθένα, 126 ταινίες δεσμίδων χαρτονομισμάτων τραπεζών, 5 τραπεζικές κάρτες, η προέλευση των οποίων διερευνάται, 10 μπλοκ επιταγών, τρεις σφραγίδες με επωνυμίες επαγγελματιών, 33 πινακίδες κυκλοφορίας ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης και άλλα ευρήματα.

Επίσης, κατασχέθηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, για τα οποία διερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή σχηματίστηκε και σε βάρος του 43χρονου, γιατί σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύλληψη Λάρισα Ελασσόνα παραχαράκτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ