Μαριλένα Koππά: Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε νεκροί και δεν το ξέρουμε - iefimerida.gr

Μαριλένα Koππά: Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε νεκροί και δεν το ξέρουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρές διαπιστώσεις για το ΠΑΣΟΚ κάνει η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά και ζητάει από την ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Είναι γεγονός ότι τα τρία μνημόνια διέλυσαν το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε χωρίς να επιτρέψουν σε κάτι πραγματικά καινούργιο να γεννηθεί. Από την άλλη, ότι και να λέμε, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Για το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι η σχέση του με την κοινωνία έχει διαρραγεί και κανείς δεν ξέρει, ποιές κοινωνικές ομάδες και ποιους κοινωνικούς συσχετισμούς εκφράζει.

Έχει πέσει σε μια αυστηρά διαχειριστική λογική χωρίς στόχο και χωρίς όραμα. Χωρίς να εμπνέει κανένα, ούτε τα ίδια τα στελέχη του. Θυμίζει περισσότερο ένωση παραγόντων παρά ένα σύγχρονο, δυναμικό μαζικό ευρωπαϊκό κόμμα» αναφέρει η κυρία Κοππά σε συνέντευξή της στο aerasnews του Αγρινίου.

«Η δε κοινωνία αδιαφορεί παγερά, για ότι λέμε, για ότι κάνουμε.. Είμαστε νεκροί και δεν το ξέρουμε, με βαρύτατες ευθύνες, άλλων λιγότερες άλλων περισσότερες, οι οποίες πρέπει να αναληφθούν» σημειώνει η κυρία Κοππά, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος για την σημερινή ηγεσία του κόμματος.

«Κανείς δεν είναι αθώος. Όμως η πολιτική δεν είναι σκακιέρα και μια απλή μετακίνηση προσώπων από τη μια θέση στην άλλη, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, τα κόμματα υπάρχουν γιατί εκπροσωπούν κοινωνικές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα μιας στενής κομματικής ολιγαρχίας. Και δυστυχώς δεν έχουμε απάντηση στο βασικό ερώτημα «ποιόν εκπροσωπούμε» αναφέρει η ευρωβουλευτής, η οποία διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές θέσεις με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ