Süddeutsche Zeitung: Χώρα υπό εποπτεία η Ελλάδα - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Χώρα υπό εποπτεία η Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: Χώρα υπό εποπτεία η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επόμενη ημέρα, μετά τις αποφάσεις του επερχόμενου Eurogroup και τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις, αναλύει η εφημερίδα, αναδεικνύοντας τον ασφυκτικό έλεγχο που θα ασκούν οι δανειστές στη χώρα, αλλά και το ρόλο που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και στο εξής.

Τα δύο εκτενή άρθρα που φιλοξενεί η Süddeutsche Zeitung τιτλοφορούνται «Ελλάδα-χώρα υπό εποπτεία» και «Η μικρή πικρή αλήθεια» τονίζουν ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις ενθαρρυντικές προτροπές προς την ελληνική κυβέρνηση οι Αγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και οι υπόλοιποι ηγέτες προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στους εαυτούς τους, καθώς τα επόμενα χρόνια το ελληνικό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση θα παίζουν ρόλο κομπάρσου.

Από την άλλη πλευρά ο φόβος η προσπάθεια για τη σωτηρία του ευρώ να καταλήξει σε μια «νεκρή ζώνη» για τις δημοκρατικές διαδικασίες είναι πάντα υπαρκτός.

Στα κείμενα της εφημερίδας γίνεται εκτενής αναφορά και στον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι κάθεται μεν στο τιμόνι αλλά δεν κατευθύνει ο ίδιος, τουλάχιστον για όσο διάστημα θα δίδονται δισεκατομμύρια στην Ελλάδα.

Οσο διακυβεύονται δόσεις εκατομμυρίων η χώρα θα κυβερνάται από τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης υποστηρίζει η εφημερίδα , προσθέτοντας ότι οι πιστωτές θα υπαγορεύουν στην Αθήνα πως να διαχειριστεί τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες, ενώ το ίδιο θα ισχύσει για μισθούς, συντάξεις, τιμές προϊόντων και ενέργεια.

Τέλος το δημοσίευμα καταλήγει «Με την ελπίδα για οικονομική βοήθεια και ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα μετά τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαματάς διαπραγματεύθηκε και ενέκρινε μέτρα που δεν αφήνουν πια περιθώρια για δημοκρατικές διαδικασίες. Η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά περιορίζεται στο να κρατήσει εν ζωή τον κυβερνητικό συνασπισμό και να αποτρέψει 'τα χειρότερα'».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ