Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ΠΟΕ–ΟΤΑ για τη διαθεσιμότητα - Παράταση από το υπουργείο - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ΠΟΕ–ΟΤΑ για τη διαθεσιμότητα - Παράταση από το υπουργείο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τη διαθεσιμότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και σήμερα οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα βρεθούν στους δρόμους, αφού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο μέτρα της διαθεσιμότητας και των μετακινήσεων των δημοτικών υπαλλήλων.

Μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς, δημοτικές υπηρεσίες και δημαρχεία, σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια, αλλά και από τις 3 έως της 7 για τους απογευματινούς.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά το σφοδρό κύμα αντιδράσεων προσπάθησε να ρίξει του τόνους και με εντολή του Αντώνη Μανιτάκη οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, θα έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη κενών θέσεων στο δημόσιο ή στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλοι τους να επιστρέψουν σε άλλες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα μόνο 30 δήμοι από όλη την χώρα έχουν αποστείλει λίστες με υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, καθώς τα δημοτικά συμβούλια των περισσότερων δήμων αποφάσισαν να στηρίξουν τους εργαζομένους και μην αποστείλουν λίστα διαθεσιμότητας στο υπουργείο.

Το υπουργείο έδωσε σιωπηρή παράταση μίας εβδομάδας στους δήμους για να αποστείλουν τις λίστες, ωστόσο από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν πως ακόμα και χωρίς να πάρουν τις λίστες στα χέρια τους, μέσω της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων υπάρχουν όλα τα ονόματα, η εκπαιδευτική κατάρτιση των υπαλλήλων και ο τρόπος που προσελήφθησαν, οπότε με ή χωρίς τη βοήθεια των δήμων η διαθεσιμότητα θα προχωρήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ