Από που εμπνεύστηκαν το όνομά τους μερικά από τα πιο διάσημα συγκροτήματα

Το όνομα που θα επιλέξει ένας καλλιτέχνης ή ένα συγκρότημα μπορεί να είναι μεγάλος πονοκέφαλος, καθώς πρέπει να είναι «πιασάρικο», πρωτότυπο και να μένει στο μυαλό του κοινού. Από που λοιπόν εμπνεύστηκαν το όνομά τους μερικά από τα πιο γνωστά συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής;

ΑΒΒΑ: Ακρωνύμιο από τα ονόματα των τεσσάρων μελών του γκρουπ ( Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad).

ΑC/DC: Ο Μάλκολμ και ο Άνγκους Γιανγκ εμπνέυστηκαν αυτό το όνομα για το συγκρότημα από μια ηλεκτρική ραπτομηχανή που έγραφε πάνω της ότι λειτουργούσε και με εναλλασσόμενο (AC) και με συνεχές ρεύμα (DC).

Arctic Monkeys: Το όνομα είναι ένα φανταστικό είδος μαϊμούδων που σκέφτηκε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος μια μέρα που βαριόταν στο σχολείο.

The Beatles: Το συγκρότημα των 50's The Crickets (Γρύλοι) αποτέλεσε έμπνευση για το όνομα των Σκαθαριών.

Coldplay: Αρχικά τα μέλη του συγκροτήματος είχαν επιλέξει το όνομα «Starfish», ενώ την ίδια περίοδο κάποιοι φίλοι τους είχαν φτιάξει συγκρότημα με το όνομα «Coldplay». Όταν αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν μουσική καριέρα τελικά, τα μέλη των Starfish τους ρώτησαν αν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το όνομά τους, κι εκείνοι τους έδωσαν το ok. Το αρχικό συγκρότημα, εμπνεύστηκε το όνομα από τον τίτλο μιας ποιητικής συλλογής.

Depeche Mode: Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το ομώνυμο γαλλικό περιοδικό μόδας.

The Doors: Η ιδέα του ονόματος ανήκει στον Τζιμ Μόρισον, ο οποίος το σκέφτηκε ενώ διάβαζε το βιβλίο του Άλντους Χάξλεϊ « The Doors of Perception».

Duran Duran: Η πρώτη φορά που το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή ήταν στο κλαμπ του Μπέρμιγχαμ «Barberella's» κι εκεί σκέφτηκαν να πάρουν το όνομά τους από τον κακό της κλασσικής ταινίας «Barbarella», Dr. Durand-Durand.

Garbage: Για το συγκεκριμένο όνομα υπάρχουν δύο εκδοχές: Σύμφωνα με την πρώτη, ο πατέρας της τραγουδίστριας Σίρλεϊ Μάνσον κατέβηκε μια μέρα στο υπόγειο του σπιτιού της όπου το συγκρότημα έκανε πρόβες, φωνάζοντας εκτός εαυτού «παίξτε πιο ήσυχα, ακούγεστε σαν σκουπίδια!». Η δεύτερη εκδοχή υποστηρίζει ότι ένας φίλος του ντράμερ, Μπουτς Βιγκ, χαρακτήρισε σκουπίδια τα τραγούδια του συγκροτήματος όταν τα άκουσε για πρώτη φορά.

Green Day: Το όνομα του συγκροτήματος είναι αργκό έκφραση που χρησιμοποιεί κάποιος που δεν έχει καπνίσει μαριχουάνα για μια ολόκληρη ημέρα.

Joy Division: Το όνομα προέρχεται από το μυθιστόρημα του 1955 με τίτλο «The House of Dolls», το οποίο αναφέρεται στην πτέρυγα πορνείας που δημιουργήθηκε μέσα σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και ονομάστηκε «Joy Division».

Kasabian: Η βρετανική μπάντα πήρε το όνομά της από την Λίντα Κασάμπιαν, μέλος της ομάδας του μουσικού και δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον, η οποία ήταν η οδηγός του.

Pink Floyd: Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από δύο θρύλους της μπλουζ μουσικής, τον Πινκ Άντερσον και τον Φλόιντ Κάουνσιλ.

Radiohead: Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το τραγούδι των «Talking Heads» με τίτλο «Radio Head», το οποίο είχε ψηφιστεί το 1986, όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ τους «True Stories», ως το λιγότερο ενοχλητικό στον συγκεκριμένο δίσκο.

U2: Αν και είναι γνωστός τύπος αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροπλάνου, ο Μπόνο είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του ότι το όνομα του συγκροτήματος δεν προέκυψε από αυτό, αλλά από την αλληλεπίδραση που ήθελαν να έχουν με το κοινό, με την παρακίνηση «κι εσύ επίσης (you too)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ