H λίστα με τους 2.000 υπαλλήλους για διαθεσιμότητα είναι έτοιμη - iefimerida.gr

H λίστα με τους 2.000 υπαλλήλους για διαθεσιμότητα είναι έτοιμη

H λίστα με τους 2.000 υπαλλήλους για διαθεσιμότητα είναι έτοιμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη διάθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται ήδη η λίστα με τους 2.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αναδρομικά από τις 12 Νοεμβρίου.

Η λίστα περιλαμβάνει 2.000 υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, συμπεριλαμβανομένων και των επίορκων, όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το Εθνος, η καταβολή των μηνιαίων απολαβών που προβλέπει το καθεστώς της διαθεσιμότητας με 75% επί των αποδοχών για διάστημα έως και 12 μήνες θα πραγματοποιηθεί αναδρομικά από τη 12η Νοεμβρίου.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναρτήθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το πρόγραμμα της κινητικότητας και τονίζεται ότι :

«Εάν οι υπηρεσίες καθυστερήσουν να στείλουν τα στοιχεία, δεν «εξαιρούν» τους υπαλλήλους, καθώς με τη δημοσίευση του νόμου έχουν ήδη τεθεί αυτοδίκαια στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Τα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής. Επιπλέον, καθώς προβλέπονται αυστηρές προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας, τα αρμόδια όργανα και οι υπηρεσίες της διοίκησης που δεν τις τηρούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές ποινές.

Οι προθεσμίες αποσκοπούν στη γρήγορη μετακίνηση των υπαλλήλων. Η καθυστέρηση συνεπάγεται μόνο μεγαλύτερη παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ