Τελεσίγραφο της εφορίας σε 17.000 καταθέτες που «έβγαλαν» χρήματα στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο της εφορίας σε 17.000 καταθέτες που «έβγαλαν» χρήματα στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιθώριο 20 ημερών δίνει η εφορία σε περίπου 17.000 πολίτες που έβγαλαν τα τρία προηγούμενα χρόνια τα χρήματά τους στο εξωτερικό να αποδείξουν ότι τα κατείχαν νόμιμα και το κυριότερο, ότι έχουν δηλωθεί στην Εφορία και φορολογηθεί.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων ενεργοποιούν αυτή την διαδικασία ηλεκτρονικά χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από «Το Βήμα της Κυριακής» οι πολίτες θα λάβουν από την εφορία επιστολή η οποία θα αναφέρει: «Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, και έπειτα από επεξεργασία των δηλώσεών σας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε ότι τα χαρακτηριστικά ποσά που έχετε μεταφέρει στο εξωτερικό από 1/1/2009 ως 31/12/2011 είναι μεγαλύτερα από τα προκύπτοντα κεφάλαια, βάσει των δηλώσεών σας του οικον. έτους 2004 και επομένων. Επειδή η προκύπτουσα διαφορά θεωρείται ως προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από γνωστή ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, σας καλούμε εντός 20 ημερών να ενημερώσετε την ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να τεθούν στη διάθεσή μας τα δεδομένα από τα οποία προκύπτουν τα κεφάλαια των προηγούμενων ετών σύμφωνα με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος».

Mέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ πλήρη φάκελος δικαιολογητικών που θα περιλαμβάνει όλα τα αντίγραφα των δηλώσεων αλλά και στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ