Λαγκάρντ: Η συμφωνία πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Η συμφωνία πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους

Λαγκάρντ: Η συμφωνία πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μία σύγκλιση βασισμένη στη λογική έκανε λόγο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ευρωζώνη και την τακτική που θα ακολουθηθεί τουλάχιστον μέχρι το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ διέκοψε την επίσκεψή της στην Ασία και επιστρέφει στις Βρυξέλλες για να παραστεί στη σύνοδο του Eurogroup, την Τρίτη, και, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ανέλυσε τους δύο βασικούς στόχους του ΔΝΤ.

«Πρώτος στόχος είναι να φτιάξουμε και να εγκρίνουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα που είναι στέρεο, που είναι πειστικό σήμερα, που θα είναι βιώσιμο αύριο, που είναι εδραιωμένο στην πραγματικότητα κι όχι σε ευσεβείς πόθους» είπε η κα Λαγκάρντ και συνέχισε «Ο δεύτερος στόχος είναι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την ποιότητα των συμβουλών που δίδουμε, όχι για το ίδιο το Ταμείο, το οποίο προφανώς αποτελεί δική μου έννοια, αλλά για να το προσφέρουμε αυτό στους Ευρωπαίους καθώς αυτό είναι που τους ενδιαφέρει».

Στα πλαίσια της συνέντευξής της υπογράμμισε την ανάγκη η συμφωνία να στηρίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους καθιστώντας σαφές ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει έντονες αντιρρήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η Ευρωζώνη.

«Η συμφωνία πρέπει να προσφέρει μια διαρκή λύση για το χρέος της Ελλάδας ώστε να αποφευχθεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η πρόκληση περαιτέρω ζημιάς στην ελληνική οικονομία» κατέληξε η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ