Στον αέρα η αύξηση της θητείας για... οικονομικούς λόγους - iefimerida.gr

Στον αέρα η αύξηση της θητείας για... οικονομικούς λόγους

Στον αέρα η αύξηση της θητείας για... οικονομικούς λόγους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον πάγο μπαίνει η αύξηση της θητείας από 9 σε 12 μήνες, η οποία πριν λίγο καιρό αποτελούσε επίσημη πρόταση του ΓΕΕΘΑ και προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, αφού όπως φαίνεται η οικονομική κρίση χτύπησε και τον ελληνικό στρατό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, η αύξηση της θητείας είχε κατατεθεί εγκαίρως από το ΓΕΕΘΑ στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ωστόσο λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων έμεινε κλειδωμένη στο συρτάρι, ενώ ο νυν υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, δηλώνει ότι «θα το ξαναδούν το θέμα» αφού όπως φαίνεται το οικονομικό κόστος μίας τέτοιας αλλαγής θα είναι δυσβάσταχτο για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η επιπλέον τρίμηνη παραμονή στρατιωτών θα στοιχίσει περίπου άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ ανά ΕΣΣΟ ανεβάζοντας το ετήσιο κόστος στα 6 εκατομμύρια, ποσό εξωπραγματικό για τη δεδομένη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ