Γερμανία: Η αναδιάρθρωση της Ελλάδας επιβάλλει τη συνδρομή όλων των πιστωτών - iefimerida.gr

Γερμανία: Η αναδιάρθρωση της Ελλάδας επιβάλλει τη συνδρομή όλων των πιστωτών

Γερμανία: Η αναδιάρθρωση της Ελλάδας επιβάλλει τη συνδρομή όλων των πιστωτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδική περίπτωση χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου, Λαρς Φελντ, τονίζοντας ότι μόνο μέσω της συνεργασίας μεταξύ όλων των εταίρων θα μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από την κρίση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten»ο Λαρς Φέλντ τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι διαφορετικά από άλλες χώρες, ενώ προσθέτει ότι είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθούν φόροι και να εξυγιανθεί η δημοσιονομική κατάσταση.

«Το θεωρώ αυτό ως θεμελιώδη ψήφο δυσπιστίας των πολιτών έναντι του κράτους», υπογραμμίζει ο Γερμανός οικονομολόγος και σημειώνει «Η Ελλάδα ζήτησε τώρα τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία έχει την εμπειρία να οικοδομήσει διοικητικές δομές σε κράτη με τέτοιες δυσκολίες. Αυτό είναι ένα σωστό βήμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τις εξασφαλίσει. Θα εγείρετο τεράστια δυσαρέσκεια, εάν Γερμανοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να εισπράξουν φόρους στην Ελλάδα».

Δεν παρέλειψε να σημειώσει, πάντως, ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα απαρνηθεί ευχαρίστως κεφάλαια, και μάλιστα όχι τον επόμενο χρόνο που είναι οι ομοσπονδιακές εκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ