Στους πολιτικούς αρχηγούς το τελικό σχέδιο για την φορολόγηση ακινήτων - iefimerida.gr

Στους πολιτικούς αρχηγούς το τελικό σχέδιο για την φορολόγηση ακινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση το τελικό σχέδιο για την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αλλά και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος» το σχέδιο περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη με αφορολόγητο όριο έως 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και η δεύτερη επιβολή του φόρου από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο. Ο ανώτατος συντελεστής θα φθάνει το 2%.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση καταρτίστηκαν εναλλακτικά σενάρια του σχεδίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ