Σειρήνες πολέμου στη Μέση Ανατολή - Επίθεση κατά της Ιερουσαλήμ για 1η φορά - iefimerida.gr

Σειρήνες πολέμου στη Μέση Ανατολή - Επίθεση κατά της Ιερουσαλήμ για 1η φορά

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στη Μεση Ανατολή – Ηχησαν οι σειρήνες για πρώτη φορ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε λίγες ώρες δεν κράτησε η εκεχειρία στην οποία είχαν συμφωνήσει Ισραήλ και Χαμάς, εν όψει της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου, Χασίμ Καντίλ, καθώς η περιοχή βυθίζεται όλο και περισσότερο σε ένα νέο κύκλο αίματος, καθιστώντας μια σύρραξη ευρύτερης κλίμακας όλο και πιο πιθανή.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας με την πρόταση για εκεχειρία να πέφτει στο κενό, νέες αεροπορικές επιδρομές στα παλαιστινιακά εδάφη, ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβκαι για πρώτη φορά την ιστορία της ισραηλινοπαλαιστινιακής διαμάχης επίθεση στην Ιερουσαλήμ.

Την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας τύπου Qassam ανέλαβε η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, ενώ, σύμφωνα, με το Ισραήλ δεν έπληξε κατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας.

Οι αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν για δεύτερη φορά και στο Τελ Αβίβ με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι η ρουκέτα που εκτόξευσε η Χαμάς κατέληξε στη θάλασσα.

Ο συνολικός απολογισμός των τελευταίων ημερών είναι 22 Παλαιστίνιοι νεκροί και τρεις ισραηλινοί ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την κυκλοφορία σε τρεις κεντρικούς δρόμους που οδηγούν ή συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε και πήρε έγκριση για την επιστράτευση 75.000 εφέδρων, πιθανότατα στα πλαίσια προετοιμασιών για μια χερσαία επιχείρηση στην περιοχή.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διαβεβαίωσε ότι παρά την ένταση στην ευρύτερη περιοχή δεν θα σταματήσει να προωθεί το σχέδιό του για να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους – μη μέλους των Ηνωμένων Εθνών.

Εν τω μεταξύ,οι όποιες διπλωματικές προσπάθειες φαίνεται να πέφτουν στο κενό παρά τις εκκλήσεις από τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για «ψυχραιμία» και επικράτηση της λογικής.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ιδιαίτερα θορυβημένος για τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα και το Ισραήλ με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει «Οι επιθέσεις με ρουκέτες είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Το Ισραήλ πρέπει να ασκήσει την μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Ο Νεσίρκι πρόσθεσε ότι ο Μουν «σχεδιάζει να επισκεφθεί την περιφέρεια σύντομα». Διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών έχουν πει ότι ο Μπαν πρόκειται να επισκεφθεί το Ισραήλ και την Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ