Το υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει να μετακομίσει αλλά βρίσκει εμπόδια από το ...Δημόσιο - iefimerida.gr

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει να μετακομίσει αλλά βρίσκει εμπόδια από το ...Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σήριαλ εξελίσσεται η μετακόμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος στο κτίριο του Μινιόν στην Ομόνοια. Η μετακόμιση αποφασίστηκε για λόγους οικονονομίας αφού το Δημόσιο γλυτώνει 4,5 εκατ. ευρώ. Η μετακόμιση όμως έχει κολήσει και μάλιστα με ευθύνη του ...Δημοσίου!

Ο σχεδιασμός για την μετακόμιση ήταν πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Οικονομικών ΓΙώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπήρξε για ένα διάστημα και υπουργός Περιβάλλοντος και υπήρξε μια από τις πρώτες εξαγγελίες του σημερινού υπουργού Ευάγγελου Λιβιεράτου.

Η υπόθεση όμως έχει κολήσει αφού το κτίριο του Μινιόν είναι υποθηκευμένο και η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη μίσθωση από το Δημόσιο υποθηκευμένων κτιρίων. Οπως γράφουν τα Νέα οι δύο τράπεζες που έχουν υποθηκεύσει το κτίριο συμφωνούν για την μετακόμιση του υπουργείου. Ωστόσο απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας και διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, την οποία στο υπουργείο Περιβάλλοντος περιμένουν από τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ