Πώς θα γίνει η κατανομή των 23 δισ. ευρώ στις τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση - iefimerida.gr

Πώς θα γίνει η κατανομή των 23 δισ. ευρώ στις τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση

Πώς θα γίνει η κατανομή των 23 δισ. ευρώ στις τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωστοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ότι 23 δισ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά στις τράπεζες από την δόση που θα εκταμιευθεί. Στη συνεδρίαση υπήρξαν και ενστάσεις.

Εγινε γνωστό ότι τα 13 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 10 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων μικρότερων πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ θα γίνουν και πληρωμές μέρους των χρεών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, περίπου 4,5 δισ. ευρώ.

Η συνεδρίαση που ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα κύλισε χωρίς εντάσεις, αλλά με ενστάσεις. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «τώρα που αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη πρέπει να δούμε κι εμείς ως χώρα τί κάνουμε» και μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο».

Επιφυλάξεις για τον τρόπο της ανακεφαλαιοποίησης διατύπωσε η θεοδώρα Τζάκρη και διερωτήθηκε πώς θα επιτευχθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ