Αρχειοθέτες ανακάλυψαν το ηλικίας 88 ετών σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χίτσκοκ [φιλμ]

Τα ανακτημένα μέρη της ταινίας του 1924 με τίτλο «Η λευκή σκιά» («The white shadow»), στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για τους επόμενους δύο μήνες οι σινεφίλ χρήστες του διαδικτύου στον ιστότοπο του μη κερδοσκοπικού Αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Συντήρησης Κινηματογραφικών Ταινιών.

Πρόκειται για βρετανικής παραγωγής βωβό μελόδραμα, σκηνοθετημένο από τον Γκράχαμ Κατς, που διηγείται την ιστορία δύο δίδυμων αδελφών, μιας αγγελικά πλασμένης και μιας άκαρδης, τις οποίες ενσαρκώνει η Μπέτι Κόμπσον.

Το υλικό ανασύρθηκε από το Κινηματογραφικό Αρχείο της Νέας Ζηλανδίας, όταν ερευνητές «έπεσαν πάνω» σε τρία κινηματογραφικά καρούλια της ταινίας τη χρονιά που μας πέρασε. Η ανακάλυψη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία εφόσον πρόκειται για τα μοναδικά αντίγραφα στον κόσμο.

Στην εν λόγω ταινία, ο Χίτσκοκ, ο οποίος εμφανίστηκε στο διεθνές προσκήνιο το 1934 με την ταινία «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά», εκτός από βοηθός σκηνοθέτη διατέλεσε επίσης χρέη συγγραφέα και καλλιτεχνικού διευθυντή.

Τέλος, «Η λευκή σκιά» θεωρείται ότι είναι η πρώτη παραγωγή, στην οποία ο 24χρονος τότε Χίτσκοκ συνεργάστηκε με την μετέπειτα σύζυγό του Άλμα Ρέβιλ, την οποία παντρεύτηκε το 1926.

Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.filmpreservation.org/preserved-films/screening-room/the-white-shadow-1924

Πηγή: Reuters, The Telegraph

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ