Αντίο Θανάση! - iefimerida.gr

Αντίο Θανάση!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ξέρω ότι για τους περισσότερους δεν είναι πολιτικά ορθό και πρέπον να αποχαιρετάς έναν αρκούδο όταν ο κόσμος καίγεται, όταν η Ελλάδα ζει κρίσιμες στιγμές.

Ο Θανάσης, όμως, δεν είναι- ήταν- όποιος κι όποιος. Είναι ένα ακόμα θύμα της συνεχιζόμενηςπολιτικής βλακείας που αποδεκατίζει ένα άγριο ζώο, το οποίο υπάρχει και εξελίσσεται σε αυτόν τον πλανήτη και σε αυτή τη χώρα τα τελευταία 35 εκατομμύρια χρόνια.

Και το ερώτημα είναι... εάν δεν μπορείς να κατασκευάσεις ένα σωστό προστατευτικό φράχτη για τι μεγάλα οράματα και σχέδια είσαι πλασμένος αγαπητέ αρμόδιε;

Ο Θανάσης (τον βλέπετε στη φωτό) σκοτώθηκε προσπαθώντας να διασχίσει τον άξονα της Εγνατίας Οδού το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου. Σκοτώθηκε σε τροχαίο που ευτυχώς δεν είχε και ανθρώπινο θύμα. Και σκοτώθηκε γιατί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις εδώ χρόνια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, οι αρμόδιες αρχές απλώς απαξιούν να πάρουν τα ενδεδειγμένα προστατευτικά μέτρα και επιμένουν να διατηρούν στην Εγνατία Οδό, μια περίφραξη της πλάκας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων και άγριων ζώων.

Ο Θανάσης, ενήλικος αρκούδος και δυνατός αφού έφτανε τα 160 κιλά, «συνελήφθη» στις 4 Μαΐου από επιστήμονες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που του «φόρεσαν» έναν δορυφορικό πομπό-κολάρο, για να καταγράφουν τις κινήσεις του κάθε μία ώρα. Μόλις 2 μέρες μετά τη σύλληψή του, ο πομπός απέδειξε ότι ο Θανάσης μπορούσε να διασχίσει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας περνώντας από τον ανεπαρκή προστατευτικό φράχτη.

Η παρακολούθηση κράτησε μέχρι τις 23 Μαΐου, ημέρα που ο Θανάσης δυνατός και ατίθασος όπως ήταν κατάφερε να βγάλει τον πομπό – κολάρο, βάζοντας τέλος στο ιδιότυπο big brother. Δυο μέρες μετά η αστυνομία ενημέρωσε την περιβαλλοντική οργάνωση ότι άλλη μια αρκούδα σκοτώθηκε στην περιοχή Ρέμα Γκιώλη, κοντά στο Κωσταράζι του Νομού Καστοριάς. Φτάνοντας στο σημείο οι ερευνητές του Αρκτούρου, διαπίστωσαν ότι ο νεκρός αρκούδος ήταν ο Θανάσης...

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 2ο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα το 2011, και το 2ο στο ίδιο σημείο. Συνολικά μετράμε 16 νεκρές αρκούδες σε ισάριθμα τροχαία από το 2009 ως σήμερα σε σύνολο, περίπου, 250 που έχουν καταγραφεί.

Η ερευνητική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ διαπίστωσε ότι οι αρκούδες στην περιοχή προσπάθησαν να παραβιάσουν το φράχτη της οδού –που θα έπρεπε να προστατεύει οδηγούς και αρκούδες από τον κίνδυνο ατυχημάτων- σε περισσότερα από 30 σημεία!

Υ.Γ Στην αφοπλιστικά βλακώδη ερώτηση που έχω ακούσει πολλές φορές να διατυπώνεται «και γιατί οι αρκούδες θέλουν να διασχίσουν την Εγνατία;» η απάντηση είναι ότι απλώς ακολουθούν το βιότοπό τους, όπως κάνουν εδώ και αιώνες.

Πηγή: Το Ποντίκι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ