Μηταράκης: Τις θέσεις εργασίας δεν θα τις δίνει πλέον το Δημόσιο - iefimerida.gr

Μηταράκης: Τις θέσεις εργασίας δεν θα τις δίνει πλέον το Δημόσιο

Μηταράκης: Τις θέσεις εργασίας δεν θα τις δίνει πλέον το Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αναπτυχθεί και να μεγεθυνθεί ο ιδιωτικός μέσω προσέλκυσης μικρών και μεγάλων επενδύσεων και να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας έθεσε ως στόχο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, εξηγώντας, παράλληλα, πως τις θέσεις εργασίας δεν θα τις δίνει πλέον ο δημόσιος αλλά ο ιδιωτικός τομέας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο κ. κ. Μηταράκης τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για το 2013 είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και ύφεσης μικρότερης από αυτήν που προβλέπεται στον προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ρευστότητας της οικονομίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς δρομολογούνται ενέσεις ρευστότητας, όπως τα 25 δισ. ευρώ που θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 7 δισ. ευρώ που θα προωθηθούν για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου, τα 850 εκατ. ευρώ χορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), τα 150 εκατ. ευρώ του ΕΤΕΑΝ κ.λπ. Το 2013 η ρευστότητα που θα εισρεύσει στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερη από τη ρευστότητα που αφαιρείται από τις επιπτώσεις των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ο κ. Μηταράκης.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο στόχο δημιουργίας του κατάλληλου κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ