Μεγαλύτερη στήριξη από τους Ευρωπαίους ζητούν Ελλάδα και Μάλτα - iefimerida.gr

Μεγαλύτερη στήριξη από τους Ευρωπαίους ζητούν Ελλάδα και Μάλτα

Μεγαλύτερη στήριξη από την Ε.Ε. ζητούν οι Ελλάδα και Μάλτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον ομόλογό του της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι είχε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν διμερή συνάντηση σε φιλικό κλίμα, καθώς οι δύο χώρες έχουν κοινά προβλήματα και στενές οικονομικές σχέσεις, ενώ στηρίζουν η μία την άλλη σε όλα τα σημαντικά τους προβλήματα.

Όπως τόνισαν οι κύριοι Σαμαράς και Γκόνζι οι δύο χώρες έχουν ανάγκη μεγαλύτερης υποστήριξης από την Ε.Ε. στα θέματα της λαθρομετανάστευσης αλλά και γενικότερα της Νότιας Μεσογείου, καθώς αποτελούν τα «σύνορα» της Ευρώπης.

Ο κ. Γκόνζι εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού και τη στήριξή του προς την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο λαό της Μάλτας για την υποστήριξή του και την αλληλεγγύη που έδειξε προς την Ελλάδα και τα προβλήματά της.

«Είχαμε την ευκαιρία, να συζητήσουμε τις μεγάλες κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες, όπως είναι, στην πραγματικότητα, η παράνομη μετανάστευση, η ναυτιλία και η απόλυτη αναγκαιότητα για τη χάραξη πολιτικών που θα δημιουργήσουν στη συνέχεια θέσεις εργασίας. Ευκαιρίες απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους νέους» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πρόκειται μαζί να βρούμε όλες τις δυνατές συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών μας, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην άσκηση προς την Ευρώπη της απαραίτητης πίεσης, προκειμένου η Ευρώπη να υιοθετήσει κοινές πολιτικές σε τομείς, που είναι υψίστης σημασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, όπως είναι η περίπτωση της λαθρομετανάστευσης».

«Συμφωνήσαμε για την προώθηση της συνεργασίας μας, συμφωνήσαμε για την αναβάθμιση των σχέσεών μας σε μια νέα διάσταση και θέλω οι πολίτες της Μάλτας να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένα καλός και αξιόπιστος φίλος τους» κατέληξε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ