Σβόμποντα προς Γερμανία: Δανείστε την Ελλάδα με μηδενικό επιτόκιο - iefimerida.gr

Σβόμποντα προς Γερμανία: Δανείστε την Ελλάδα με μηδενικό επιτόκιο

Σβόμποντα προς Γερμανία: Δανείστε την Ελλάδα με μηδενικό επιτόκιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της πρότασης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για επιστροφή των τοκοχρεολυσίων στην Ελλάδα τάχθηκε ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα και καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να μην παρακρατήσουν τα πλεονάσματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Καθ' όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που είχα στην Ελλάδα, πάντα υποστήριζα ότι αυτοί που σήμερα παραπονιούνται είναι οι περισσότερο ωφελημένοι από την κατάσταση. Η πρόταση Σόιμπλε για επιστροφή τοκοχρεολυσίων δεν είναι μόνο θετική, αλλά έρχεται με καθυστέρηση και προφανώς την υποστηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σβόμποντα.

«Είμαι βέβαιος ότι οι φορολογούμενοι των χωρών που συνεισφέρουν θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μια επένδυση στην Ευρώπη, με μακροπρόθεσμα οφέλη για όλες τις χώρες και, τελικά, τους πολίτες», κατέληξε ο Χάνες Σβόμποντα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Σόιμπλε, πρότεινε τη μεταβίβαση κεφαλαίων που προκύπτουν από τη διαφορά του επιτοκίου. Τα εμπλεκόμενα στη διαπραγμάτευση μέρη εξετάζουν επίσης την πιθανότητα απευθείας μεταβιβάσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να μειωθεί το επίπεδο του χρέους ως εναλλακτική λύση στην προηγούμενη πρόταση μιας νέας μείωσης χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ