Ναι στο σεξ και στο ίντερνετ μέσα στις ελληνικές φυλακές - iefimerida.gr

Ναι στο σεξ και στο ίντερνετ μέσα στις ελληνικές φυλακές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαίωμα σε φυλακισμένους συζύγους ή συντρόφους να συνευρίσκονται μέσα στις φυλακές παρέχει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που συντάχθηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον καθηγητή Γιάννη Πανούση.

Με το νέο σωφρονιστικό κώδικα δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας των κρατουμένων για πρώτη φορά και συγκεκριμένα αναγνωρίζεται το δικαίωμα συζύγων ή συντρόφων να συνευρίσκονται σε χώρο των φυλακών. Επίσης, προβλέπεται το δικαίωμα ολόκληρες οικογένειες να συναντώνται μέσα στη φυλακή.

Επίσης, μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα στους κρατουμένους να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ καθιερώνει και το καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης σε άλλα νομικά πρόσωπα πλην των φυλακών αλλά και η τμηματική έκτιση των ποινών τους για κατηγορίες κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για ήπιας μορφής αδικήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ