Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Skype - Χάκερ κλέβουν λογαριασμούς - iefimerida.gr

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Skype - Χάκερ κλέβουν λογαριασμούς

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Skype -  Χάκερ κλέβουν λογαριασμούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά σοβαρό κενό ασφαλείας στο γνωστό πρόγραμμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας Skype ανακάλυψαν Ρώσοι χάκερ. Συγκεκριμένα, ένα «λάθος» στη διαδικασία ανάκτησης κωδικού του λογαριασμού, αφήνει άνοιγμα σε τρίτους να αποκτήσουν τον κωδικό του χρήστη.

Το μόνο που απαιτείται, είναι το όνομα χρήστη και το email με το οποίο γράφτηκε στο Skype και με αυτά τα στοιχεία, οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό Skype θέλουν.

Όταν η εταιρία ενημερώθηκε για το γεγονός, ανακοίνωσε ότι για λόγους προστασίας των χρηστών απενεργοποιεί προσωρινά τη διαδικασία αλλαγής κωδικού (password reset) και τώρα εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος, ενώ σήμερα ανακοίνωσε ότι είναι πιθανόν να διόρθωσε το κενό ασφαλείας ενώ επικοινωνεί με ορισμένους χρήστες για να δει αν λύθηκε το θέμα.

Το συμβάν αυτό ωστόσο δίνει αρνητική δημοσιότητα στο Skype, λίγες μόλις μέρες μετά την είδηση πως η Microsoft σκοπεύει να αποσύρει τον Windows Live Messenger για χάρη του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ