Συγκατοικώντας σε σπίτια 4,5 τετραγωνικών μέτρων στην Κίνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκατοικώντας σε σπίτια 4,5 τετραγωνικών μέτρων στην Κίνα [εικόνες]

Συγκατοικώντας σε σπίτια 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρείτε «στρίμωγμα» να ζείτε σε 45 τετραγωνικά μέτρα; Φανταστείτε να ζούσατε σε 4,5 τμ και μάλιστα με συγκάτοικο! Στην Κίνα, χάριν οικονομίας χώρου και χρήματος οι άνθρωποι κυριολεκτικά στοιβάζονται σε σπίτια κουτιά και στριμώχνουν μαζί τους όλο τους το νοικοκυριό

Τα σπίτια αυτά, γνωστά και ως capsule room, είναι μία προσπάθεια αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού της Κίνας κι έτσι για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι σε μία πολυκατοικία, η λύση είναι να μικρύνουν (πολύ!) τα διαμερίσματα με αποτέλεσμα το μπάνιο, η κουζίνα και η κρεβατοκάμαρα να στριμώχνονται σε μόλις 4,5 τετραγωνικά μέτρα.

Οι καλοί παντού χωράνε όμως κι έτσι, όπως θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, όχι μόνο ζουν ευτυχισμένα σε 4,5 τετραγωνικά, αλλά πολλές φορές έχουν και συγκάτοικο ή ακόμη και κατοικίδια!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ