Εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τα δελφίνια και τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο - iefimerida.gr

Εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τα δελφίνια και τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο

Εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τα δελφίνια και τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποδοκιμασία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη εισέπραξε ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης για τις ερωτήσεις του σχετικά τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας που έχουν ληφθεί για τις έρευνες στο Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, ο Κρίτων Αρσένης κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον κίνδυνο που ίσως αντιμετωπίσουν οι φάλαινες και τα δελφίνια του Ιονίου Πελάγους από τις σεισμικές έρευνες με σόναρ που θα γίνονται επί 24ώρου βάσεως για τρεις μήνες, τονίζοντας παράλληλα πως τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που έχουν ληφθεί αποκλίνουν από αυτά που ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

«Είναι πιθανό να έχουμε μαζικούς ξεβρασμούς. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες. Όμως από ότι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Αρσένης.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε «κίνδυνο» για τους Έλληνες τις πρωτοβουλίες κάποιων ευρωβουλευτών.

«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ' ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών» ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ