Το τραμ πάει τώρα Πειραιά και συνδέει το λιμάνι με το αεροδρόμιο - iefimerida.gr

Το τραμ πάει τώρα Πειραιά και συνδέει το λιμάνι με το αεροδρόμιο

Το τραμ πάει τώρα Πειραιά και συνδέει το λιμάνι με το αεροδρόμιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τον Πειραιά θα φθάνει η γραμμή του τραμ, η επέκταση της οποίας αναμένεται να διευκολύνει τη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών καθημερινά και θα προσφέρει έναν ακόμη τρόπο σύνδεσης της περιοχής με το Ελ. Βενιζέλος.

Το συνολικό κόστος του έργου, όπως τόνισε στην επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, αναμένεται να φθάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ με συνολικό μήκος 5.300 μέτρα και 12 νέες ενδιάμεσες στάσεις.

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας, από την πλευρά του εκτίμησε ότι το έργο θα εξυπηρετεί περίπου 35.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση , ενώ σε συνδυασμό με άλλα μέσα ο αριθμός θα φθάσει τα 100.000 άτομα.

Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής και εντός 15ημερών θα κληθεί ο ανάδοχος για να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει αμέσως το έργο.

«Θα τηρηθούν οι χρόνοι που έχουν προβλεφθεί για το ΤΡΑΜ. Είναι πολύ σημαντικό ότι η γραμμή θα ενώνει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίτουρας σχολίασε, ακόμη, και την πορεία των υπολοίπων έργων επέκτασης του μετρό στην Αθήνα εκτιμώντας ότι θα παραδοθεί μέχρι το Μάρτιο η γραμμή στο Περιστέρι και τον Ιούνιο στην Ηλιούπολη.

Για το μετρό της Θεσαλλονίκης επισήμανε «μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να λήξει το μεγάλο φορτίο των αρχαιολογικών ανασκαφών», ενώ, σημείωσε ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που μειώνει το ύψος της προκαταβολής στο 10% για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω έλλειψης ρευστότητας του αναδόχου.

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο ανάδοχος τα έργα για την επέκταση προς την Καλαμαριά εκτιμώντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016 με αρχές 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ