Τη λίστα των 97 ελληνικών καταθέσεων στο Τζέρσεϊ ζητούν οι Πεπόνης-Μουζακίτης - iefimerida.gr

Τη λίστα των 97 ελληνικών καταθέσεων στο Τζέρσεϊ ζητούν οι Πεπόνης-Μουζακίτης

Τη λίστα των 97 ελληνικών καταθέσεων στο Τζέρσεϊ ζητούν οι Πεπόνης-Μουζακίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λίστα με τα ονόματα των 97 Ελλήνων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στο φορολογικό παράδεισο του νησιού Τζέρσεϊ ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το ύψος των καταθέσεων στο νησί έφτανε τα 22,3 εκατομμύρια ευρώ, με τους δικαιούχους των λογαριασμών να απολαμβάνουν ένα ουδέτερο φορολογικό καθεστώς.

Έτσι, οι κύριοι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ζητούν από τη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί από τη Μ. Βρετανία η επίμαχη λίστα των Ελλήνων καταθετών που φαίνεται να απολάμβαναν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του νησιού Τζέρσεϊ, προκειμένου οι κάτοχοι των λογαριασμών «να τύχουν νόμιμης φορολογικής επεξεργασίας».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Daily Telegraph», η οποία μέσω ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ανάμεσα στα ονόματα των καταθετών περιλαμβάνονται και οι κάτοχοι των 97 off-shore λογαριασμών οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν δηλώσει στην τράπεζα διευθύνσεις στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ για την ύπαρξη της λίστας έχει επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της βρετανικής εφορίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ