Νταλάρα: Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο ανάπτυξη και όχι λιτότητα - iefimerida.gr

Νταλάρα: Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο ανάπτυξη και όχι λιτότητα

Νταλάρα: Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο ανάπτυξη και όχι λιτότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα υποστήριξε πως για την Ελλάδα είναι μονόδρομος η ανάπτυξη και όχι η λιτότητα. «Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε πως η λιτότητα καταδικάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη σε μία μακρά περίοδο», είπε.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας υποστήριξε πως η χώρα χρειάζεται μία στρατηγική ανάπτυξης, η οποία θα οδηγήσει σε μία σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο ισχυρός άντρας του IIF έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αφού όπως υποστήριξε για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο εκείνο που μπορεί να ανταποκριθεί στα δεδομένα εξόδου από την κρίση. «Η τωρινή κυβέρνηση εχει ξεπεράσει τις προσδοκίες πολλών».

«Όταν θέτεις μη ρεαλιστικούς στόχους πρέπει να περιμένεις πως θα απογοητευτείς», πρόσθεσε ο κ. Νταλάρα, εξηγώντας πως η έμφυτη δυσκολία επίτευξης τόσο μεγάλων δημοσιονομικών στόχων, σε συνδυασμό με τις απροσδόκητα ευρείες επιπτώσεις της προσαρμογής, γέννησαν ένα «φαύλο κύκλο» περικοπών στην ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα χρηματοδότησης της Ελλάδας, ο κ. Νταλάρα εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους που διακατέχεται από τον επίσημο τομέα της Ευρώπης, συμφωνώντας με τη λύση που προτείνει το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ